ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρύ κλίμα για τον Διαμαντόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύ κλίμα για τον Διαμαντόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Βαθύτατα ενοχλημένη η Κουμουνδούρου από την προκλητική στάση του βουλευτή

«Τριγμούς» στην Κουμουνδούρου προκαλεί η κόντρα του βουλευτή Κοζάνης Βαγγέλη Διαμαντόπουλου με την Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την προκλητική στάση του βουλευτή ο οποίος ντύθηκε παπάς και κήδεψε το Μνημόνιο προκαλώντας δυσφορία σε κύκλους της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση του τομεάρχη θρησκευμάτων Μάκη Λυκόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον βουλευτή του, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό σαφές μήνυμα προς όλους στην Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει «στρίψει» αναφορικά με τα θέματα που έχουν να κάνουν με θρησκείες.

Ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, μάλιστα, κατόπιν εντολής του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, τηλεφώνησε στον βουλευτή και του έκανε αυστηρότατες συστάσεις και νουθεσίες.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί πως το επεισόδιο θα μπορούσε να είχε λήξει με μια δήλωση του βουλευτή ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει τα θεία, ενώ εμφανίζεται βαθύτατα ενοχλημένη από την αντιπαράθεση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου με τον μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα έχει εκφράσει αντιναζιστικές θέσεις, προκαλώντας σε δύσκολες στιγμές τη σκληρή αντίδραση της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα δεν επιθυμούσε αντιπαράθεση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το έργο του οποίου ως επικεφαλής της εκκλησίας τιμά ιδιαιτέρως.

Διαβάστε επίσης:

Τη διαγραφή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ντύθηκε παπάς ζητεί ο Άνθιμος

Μητροπολίτης Σεραφείμ κατά Βαγγέλη Διαμαντόπουλου

Βουλευτής την ημέρα...«Παπα-Σούρας» την Πρωτοχρονιά! (βίντεο)

Η Βουλή των… χυδαίων!