ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα της Κομισιόν για τη βίλα Λιάπη στο Καρπενήσι

Έρευνα της Κομισιόν για τη βίλα Λιάπη στο Καρπενήσι

Τον πρώην υπουργό Μεταφορών ελέγχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και εν συνεχεία των αποκαλύψεων με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Λιάπη και τη βίλα της οικογένειάς του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιηθεί, όπως ήταν αναμενόμενο, εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα, και ελέγχει διεξοδικά το θέμα των κοινοτικών επιδοτήσεων μέσω του προγράμματος Leader II, το οποίο στόχευε στην ανάπτυξη της αγροτικής υπαίθρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Βρυξέλες αναμένεται να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους για το πώς αξιοποιήθηκαν οι κοινοτικές επιδοτήσεις και αν όντως τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που δόθηκαν. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι δεν διατέθηκαν για το σκοπό που αυτά εγκρίθηκαν, ενδεχομένως να ζητήσουν να επιστραφούν τα λεφτά.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα της επιδότησης, 10 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία έλαβε στις αρχές της δεκαετίας του '90 η θεία του Μιχάλη Λιάπη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει η Κομισιόν από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι το πατρικό του ανακαινίστηκε με κοινοτικά χρήματα και δεν λειτούργησε ως ξενώνας.

B28DD2DACDD043DC5BF8EDCC9BD08718

Σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Πάνος Καρβούνης, ανέφερε ότι τα «κεντρικά» έχουν ενημερωθεί και κινούνται οι διαδικασίες για έλεγχο, εν αναμονή και όσων προκύψουν από την έρευνα από τις ελληνικές αρχές.

Στην περίπτωση που τελικά η Κομισιόν ζητήσει από το Μιχάλη Λιάπη να επιστρέψει τα χρήματα, ένα μεγάλο θέμα γεννάται για όλους όσοι διεκδίκησαν κοινοτικά κονδύλια, έλαβαν τα χρήματα αλλά τα χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο.

Όπως είναι αναμενόμενο, ευθύνες αποδίδονται όχι μόνο στους παρανομούντες αλλά και στις επιτροπές παρακολούθησης, όπως και στις διαχειριστικές αρχές που έλεγχαν πού πήγαιναν τα χρήματα των κοινοτικών κονδυλίων.

Διαβάστε επίσης:

Ευρυτανία: «Αδειάζουν» τον Λιάπη οι κάτοικοι για το εξοχικό!

Σάλος για την κατοικία Λιάπη στην Ευρυτανία

Απάντηση θείας του Λιάπη μέσω δικηγόρου για το σπίτι στην Ευρυτανία

Πρωταγωνιστής σε νέο σκάνδαλο ο Μιχάλης Λιάπης;