ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασαν στην Αθήνα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Έφτασαν στην Αθήνα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Λίγο μετά τις 12:30, προσγειώθηκε στον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας το αεροσκάφος, που μεταφέρει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ, από την Ελλάδα.

Η τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι παρουσία του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και των 28 Επιτρόπων. Στις 13:00 θα γίνει η κοινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών θεσμών στο Ζάππειο, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα το πρώτο συμβούλιο εργασίας, όπου θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Μπαρόζο και oι Επίτροποι. Εκεί, θα υπάρξει ενημέρωση από όλους τους Έλληνες υπουργούς για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς και για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Αμέσως μετά οι κύριοι Σαμαράς και Μπαρόζο θα κάνουν δηλώσεις.