ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φιλιππίδης:Έρχομαι να απολογηθώ-Το ΤΤ είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια

Φιλιππίδης:Έρχομαι να απολογηθώ-Το ΤΤ είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια

Εξηγήσεις για την υπόθεση δανείων με επισφάλειες από το Τ.Τ. έδωσε ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιπίδης, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στην έρευνα.

«Θα έρθω να απολογηθώ για ένα ένα τα δάνεια και θα δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης.

Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου , ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, διευκρίνισε ότι το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο και θα είχε διάρκεια ενός μήνα, ωστόσο, όπως είπε, θα το επισπεύσει και θα έρθει πολύ νωρίτερα, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Θα ήθελα στην ανάκρισή μου να υπάρχει κάμερα και να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός και οι υπάλληλοι του Τ.Τ. πώς διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία», σημείωσε.

Όπως εξήγησε, επί της διοικήσεώς του το Τ.Τ. είχε όντως «κόκκινα» δάνεια της τάξεως των 200 εκατ., χαρακτηρίζοντας αυτό το νούμερο αστείο με βάση τα δεδομένα της αγοράς.

Σε άλλες δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «όλα τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και με τήρηση όλων των διαδικασιών». «Καλώς δόθηκαν και θα τα ξαναέδινα», είπε, μεταξύ άλλων.

Είπε ακόμα ότι είχε ζητήσει χάρη, όπως ανέφερε, από την ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης, να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, αλλά αντ΄ αυτού ενημερώθηκε για τα εντάλματα.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ εκδόθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς, Νικόλαο Ανδρεάδη15 εντάλματα σύλληψης εναντίον κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας αλλά και πρώην μελών της διοίκησης του ΤΤ, για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων από το ΤΤ.

Το σύνολο των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση είναι πολύ μεγαλύτερο.