ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την πρόθεσή της να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά της διαδικασίας με την οποία ασκήθηκαν διώξεις εναντίον στελεχών της, ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή σε συνέντευξη Τύπου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε ως «παράνομη και αντισυνταγματική» τη διαδικασία με την οποία προφυλακίστηκαν ο γραμματέας της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλοι δύο βουλευτές (Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός) και μίλησε για «σκευωρία» κατά της οργάνωσης.

Όπως επισήμανε «η πολιτική στόχευση είναι να μειωθεί κι άλλο ο αριθμός των βουλευτών της αντιπολίτευσης», σημειώνοντας ότι «αυτό αποτελεί νόθευση της αρχής της δεδηλωμένης».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους γιατί, όπως ανέφερε, «μας αποκαλούν εγκληματική οργάνωση παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας».

mihaloliakos

Σε ερώτηση σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Κασιδιάρης έκανε την πρόβλεψη ότι η Χ.Α. θα πάρει ποσοστό πάνω από 20%, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγούνται του ευρωψηφοδελτίου κάποια από τα ηγετικά στελέχη της, τα οποία είναι προφυλακισμένα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η συνένωση όλων των κομμάτων που αγωνίζονται για την Ευρώπη των Εθνών απέναντι σε μια Ευρώπη των τραπεζιτών».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Χρυσή Αυγή θα παρουσιάσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα καθώς, όπως σημείωσε, «είμαστε αρκετά σοβαροί για να μη συγκυβερνήσουμε, αλλά μπορούμε να κυβερνήσουμε».

Στη συνέντευξη Τύπου της Χ.Α. συμμετείχε και ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Νικ Γκρίφιν, ηγέτης του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (British National Party).

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: Τσίρκο της ξεπουλημένης κυβέρνησης η ελληνική προεδρία

Βόμβα του καθηγητή Πανά για τις ευρωεκλογές!

Ντέιβιντ Χάρις: O Εβραίος που έδωσε εντολή «τελειώστε με την ΧΑ»