ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της ΧΑ στον ανακριτή

Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της ΧΑ στον ανακριτή

Σήμερα απολογούνται ενώπιον των εφετών ειδικών ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Μετά το πέρας της απολογίας τους ανακρίτριες και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Δηλαδή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους ή θα πάρουν το… δρόμο του Κορυδαλλού εκεί όπου κρατούνται οι Μιχαλολιάκος, Παπάς και Λαγός.

Οι τρεις είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στις 25 Νοεμβρίου αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, έπειτα και από τα νέα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής. Η ασυλία των τριών βουλευτών είχε αρθεί στις 16 Οκτωβρίου μετά από ψηφοφορία . Είχε προηγηθεί η αποστολή στη Βουλή του διαβιβαστικού που συνέταξαν οι ανακριτές Γεωργουλέας και Παπακώστας.

Με βάση το κατηγορητήριο:

Ο Γιώργος Γερμενής χαρακτηρίζεται ως ταγματάρχης της οργάνωσης και θεωρείται ο στρατιωτικός εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου με πιο χαρακτηριστική την αποστροφή προστατευόμενου μάρτυρα που είπε «μου έμαθε να σκοτώνω». Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις του αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην επιλογή αλλά και στη στρατιωτική εκπαίδευση νεοσύλλεκτων μελών.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος , φέρεται να είχε την ευθύνη για την αποστολή των SMS που κινητοποιούσαν τα τάγματα εφόδου, εμφανίζεται ως επικεφαλής των πυρήνων της οργάνωσης στη Μαγνησία, ενώ φέρεται ως επιθεωρητής σε ομάδες ελέγχου νομιμότητας , όπως αδειών μικροπωλητών στη Ραφήνα και συμμετοχής παιδιών αλλοδαπών σε νηπιαγωγεία της περιοχής.

Ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, εμφανίζεται να έχει τον απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της ΧΑ στην Κορινθία, με επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, ενώ με βάση κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκεται σε πρακτικές παροχής «προστασίας» σε διάφορα μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Διαβάστε επίσης:

Προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ν. Μιχαλολιάκου από τη φυλακή

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ν. Μιχαλολιάκου από τη φυλακή