ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Βενιζέλος αναζητά αμερικανική στήριξη στο όνειρο της πρωθυπουργίας;

O Βενιζέλος αναζητά αμερικανική στήριξη στο όνειρο της πρωθυπουργίας;

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι φιλοδοξίες του Ευάγγελου Βενιζέλου επεκτείνονται πέραν των όσων μέχρι σήμερα ο ίδιος έχει κατακτήσει

Για πολλούς το όνειρο του Βενιζέλου να γίνει μία μέρα Πρωθυπουργός (άλλωστε σήμερα έχει αυτοανακηρυχθεί ως αναπληρωτής Πρωθυπουργός...), παραμένει ζωντανό.

Υπό αυτό το πρίσμα για ορισμένους το ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αμερική με την ιδιότητα του ΥΠΕΞ, ίσως είναι κάτι παραπάνω από ένα ταξίδι θεσμικής σημασίας.

Για τον ίδιο φέρεται να είναι ένα ταξίδι, κατά στο οποίο θα επιχειρήσει να διερευνήσει τις προθέσεις των Αμερικανών απέναντί του.

Ξέρουμε ότι η ιστορία μερικές φορές επαναλαμβάνεται, ακόμα κι ως φάρσα. Από το μυαλό του Βενιζέλου δεν έχει φύγει το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η ίδια ιστορία με τον τρόπο που αποχώρησε ο Παπανδρέου και να χρειαστεί στο σχετικά σύντομο μέλλον να αναζητηθεί μία αντίστοιχη λύση μεταβατικού τύπου.

PAPAND283472384234

Αυτή τη φορά όμως με πρωταγωνιστή τον ίδιο σε ρόλο μεταβατικού Πρωθυπουργού.

Είναι ένα σενάριο που παραμένει, όπως εκτιμούν αρκετοί, στο πίσω μέρος του μυαλού του. Και, όπως εξηγούν, το ταξίδι του Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον μπορεί να θεωρηθεί ως μία απόπειρα να «πιάσει το κλίμα» που επικρατεί στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ρόλο που ίσως κληθεί να παίξει αν τα πολιτικά πράγματα το φέρουν έτσι, ώστε να αναζητηθεί μία μεταβατική λύση στην Ελλάδα.

Λέγεται ότι η επίκληση ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής είναι το «φύλλο συκής» για να κρυφτούν από πίσω οι πραγματικές προσωπικές σκοπιμότητες του ταξιδιού που θα κάνει ο Βενιζέλος στις ΗΠΑ.

Για να δούμε...

Διαβάστε επίσης:

Στο άψε –σβήσε πήραν δάνειο από το ΤΤ συγγενείς του Βενιζέλου

Ο κρισιμότερος σταθμός στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ

S.Z.: Ο Βενιζέλος έριξε με πραξικόπημα τον Παπανδρέου και λαϊκίζει

Ούτε ο Ανδρέας είχε πάει στο Ζάππειο το 1979...Αλλά τότε ο Βενιζέλος...

Ο Βενιζέλος «αυτοανακηρύχθηκε» αναπληρωτής πρωθυπουργός!