ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με συναντήσεις στο Κογκρέσο ξεκινά τις επαφές του ο Βενιζέλος

Με συναντήσεις στο Κογκρέσο ξεκινά τις επαφές του ο Βενιζέλος

Με συναντήσεις στο Κογκρέσο ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα των επαφών τού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Ουάσιγκτον. Θα δει πρώτα τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικανό Εντ Ρόις και στη συνέχεια τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Δημοκρατικό Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τους συνομιλητές του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, τις θέσεις της Αθήνας σε σειρά ζητημάτων διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, ανάμεσα στα οποία θα είναι το Κυπριακό, η ονομασία της ΠΓΔΜ, θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, οι εξελίξεις στη Συρία ενόψει τις επικείμενης διάσκεψης στη Γενεύη, καθώς και για τη γενικότερη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Το σημερινό πρόγραμμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις στην ελληνική πρεσβεία με στελέχη ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή.

Πριν την επίσκεψή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη συνάντησή του με τον κ. Κέρι, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος θα γευματίσει αύριο με σημαντικά στελέχη δεξαμενών σκέψης (think tanks) της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης:

O Βενιζέλος αναζητά αμερικανική στήριξη στο όνειρο της πρωθυπουργίας;

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συνάντηση Βενιζέλου - Κέρι

Στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος - Συναντά Κέρι και Λιού στην Ουάσινγκτον

Στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος – Με ποιους θα συναντηθεί