ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρή: Επιχειρούν τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Μακρή: Επιχειρούν τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Σε δήλωση προχώρησε η Βουλευτής και τομεάρχης Ενέργειας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή για το ορυχείο Μαυροπηγής και την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

«Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για δημόσια δίκτυα στρατηγικής σημασίας αποδεικνύονται τόσο σταθερές όσο τα αδρανή υλικά που κατολισθαίνουν στο ορυχείο Μαυροπηγής». «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ αποτελεί τον ενεργειακό πυλώνα ανάπτυξης της Χώρας από το 1950 μέχρι σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της διαθέτει εμπειρία και γνώσεις ικανές να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η διορατικότητα των εργοδηγών του λιγνιτωρυχείου της Μαυροπηγής, η οποία βασίστηκε στη γνώση των ειδικών γεωλογικών χαρακτηριστικών της περιοχής έσωσε τους εργαζομένους και ελαχιστοποίησε τις υλικές ζημίες.

Η συγκυβέρνηση των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί τον κατακερματισμό της ΔΕΗ, το ξεπούλημα της περιουσίας της επιχείρησης, η οποία δημιουργήθηκε από τις θυσίες ολόκληρων γενεών Ελλήνων και την καταδίκη του εξειδικευμένου προσωπικού της στην εργασιακή αβεβαιότητα και στην εφιαλτική ανεργία. Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση των ανωτέρων στόχων της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί το νομοσχέδιο για το χάρισμα του ΑΔΜΗΕ σε όποιον βαφτιστεί στρατηγικός επενδυτής από τον κ. Στουρνάρα.

admie-logo

Το νομοσχέδιο διαψεύδει τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού του κ. Παπαγεωργίου για διατήρηση των στρατηγικών ενεργειακών δικτύων υπό δημόσιο έλεγχο. Η διολίσθηση της κυβερνητικής αξιοπιστίας είναι τέτοια ώστε να παρέχονται εθνικής σημασίας πληροφορίες για την ενεργειακή δομή των δικτύων μεταφοράς ενέργειας σε οιοδήποτε παρουσιαστεί ως πιθανός επενδυτής.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παλεύουμε για την διάσωση του αυτονόητου για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του δικτύου διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος με την τομεάρχη Ενέργειας του κινήματος, Βουλευτή Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή να τεκμηριώνει την ανεδαφικότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος στις σχετικές συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, με τον αναπληρωτή γραμματέα συνδικαλιστικού κ. Άρη Βατάλη παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα στο ορυχείο της Μαυροπηγής αλλά και σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο Δυτικής Μακεδονίας και επιβεβαιώνουμε την δέσμευση μας ότι είμαστε κοντά στους Έλληνες Πολίτες όπου και εάν βρίσκονται».

Διαβάστε επίσης:

«Μάχη» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη συζήτηση για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα λογοδοτήσουν για το έγκλημα στον ΑΔΜΗΕ

Επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ