ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καταψηφίζουν» τον Α. Γεωργιάδη οι ψηφοφόροι της Β΄ Αθήνας

«Καταψηφίζουν» τον Α. Γεωργιάδη οι ψηφοφόροι της Β΄ Αθήνας

Το 72,6% φτάνουν οι αρνητικές γνώμες που συγκεντρώνει ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ των ψηφοφόρων της Β΄ Αθήνας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας GPO.


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 9-15 Ιανουαρίου και ενώ τα θέματα της υγείας, με αιχμή του δόρατος τη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ήταν ψηλά στην ατζέντα.

Όπως και οι ίδιοι οι πολίτες τόνισαν στις απαντήσεις τους, τα οξυμένα προβλήματα στην υγεία είναι από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη βαθιά απογοήτευση και την απαισιοδοξία που καταγράφεται αναφορικά με την πορεία της χώρας.

Ειδικά η καταβαράθρωση της δημοτικότητας του κ. Γεωργιάδη αντικατοπτρίζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους χειρισμούς του όλο το προηγούμενο διάστημα και τη σκληρή μνημονιακή πολιτική του οποίου βιώνουν καθημερινά, όταν κοπιάζουν για να βρουν διαθέσιμο ραντεβού στο γιατρό ή να συνταγογραφήσουν τα απαραίτητα γι' αυτούς φάρμακα.

Οι μεγαλοστομίες του υπουργού, που πολλές φορές έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα, δεν έχουν πείσει ότι η πολιτική του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, καθώς γίνεται με λογιστικά κριτήρια και χωρίς κοινωνική ευαισθησία. Τη στιγμή που θερίζει η ανεργία, όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτωχοποίησης, με τις αυτοκτονίες να έχουν καταγράψει ρεκόρ το προηγούμενο διάστημα, μπαίνουν συνεχώς νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.

Γι' αυτό, άλλωστε, δεν είναι τυχαία η κατακραυγή που δέχεται από πολίτες στις επισκέψεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε δημόσια νοσοκομεία ή και από γιατρούς, εργαζόμενους στις δομές υγείας και φαρμακοποιούς, στις παρεμβάσεις του στις γενικές τους συνελεύσεις.

Η υλοποίηση με συνέπεια «τροϊκανού» των απαιτήσεων των δανειστών από τον κ. Γεωργιάδη ίσως του στοιχίσει και την επανεκλογή του, καθώς στην περιφέρεια της Β΄ Αθήνας όπου εκλέγεται, βρίσκεται στην πρώτη τριάδα αρνητικών απόψεων.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος προστατεύει τον καταζητούμενο κουνιάδο του Άδωνη;

Ο Άδωνις εξετάζει να «κόψει» πάνω από 1.000 αποζημιούμενα φάρμακα

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή Καμμένου κατά Άδωνι

Γιούχα στον Άδωνι και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»

Όταν ο Άδωνις ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό...