ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο για την καταπολέμηση της διαφθοράς πραγματοποιεί η Γιαννάκου

Συνέδριο για την καταπολέμηση της διαφθοράς πραγματοποιεί η Γιαννάκου

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 14.00 μμ στην αίθουσα 6Q1 του ΕΚ στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου διοργανώνει συνέδριο για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς και την πάταξη της φοροδιαφυγής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής είναι ο Αντιπρόεδρος της ΕτΕΠ κ. Jonathan Taylor, ενώ μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών είναι ο γενικός διευθυντής της OLAF Giovanni Kessler, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθηγητής κ. Χρήστος Γκόρτσος,ο διευθυντής του Ειδκού Τμήματος Φορολογικού Ελέγχου του Βελγίου κ. Yannic Hulot.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι η οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο ρόλος των ευρωπαίων διαμορφωτών πολιτικής και πρακτικών στην καταπολέμηση του οικονομικοού εγκλήματος και της διαφθοράς καθώς και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με αναφορές στις πρακτικές και στο συντονισμό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.