ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουλτς: Αν εκλεγώ στην Κομισιόν θα κάνω τα γερμανικά επίσημη γλώσσα

Σουλτς: Αν εκλεγώ στην Κομισιόν θα κάνω τα γερμανικά επίσημη γλώσσα

Προωθούν την «γερμανοποίηση» της Ευρώπης

Όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές έχουν αρχίσει να διαφαίνονται ενδιαφέρουσες ιδέες και πεποιθήσεις τις οποίες πρεσβεύουν οι διάφοροι ηγέτες της Ε.Ε. , τις οποίες μάλιστα φέρονται διατεθειμένοι να υλοποιήσουν άμεσα. Ένας εξ αυτών και ο – κατά τα άλλα φίλος της Ελλάδας – κ. Μάρτιν Σούλτς ο οποίος σε δήλωση του σε γερμανική εφημερίδα τόνισε πως αν εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν θα κάνει τα γερμανικά επίσημη γλώσσα εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν υπάρχει κανένα αλαζονικό ή εθνικιστικό στοιχείο στο να λες ότι θες να ενισχύσεις τη γερμανική γλώσσα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Süddeutsche Zeitung ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Στην ΕΕ έχουμε τέσσερις γλώσσες εργασίας: ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά. Η εμπειρία μου, ωστόσο, ως επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου μου δείχνει ότι το 80% όλων των εγγράφων πρέπει να υποβάλλονται στα αγγλικά, το 15% στα γαλλικά και ίσως το 5% στα γερμανικά», είπε ο κ. Σουλτς, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κανένα αλαζονικό ή εθνικιστικό στοιχείο στο να λες ότι θες να ενισχύσεις τη γερμανική γλώσσα στην Ευρώπη».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σουλτς, τόνισε πως «πρέπει να σκεφτούμε τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο από ό,τι στις Βρυξέλλες», ενώ έκανε λόγο για δύο κυρίαρχες σκέψεις που επικρατούν στην Κομισιόν.

«Η μία δεν θα ησυχάσει εάν δεν ιδιωτικοποιηθεί και το τελευταίο δημοτικό νεκροταφείο και η άλλη δεν θα σταματήσει μέχρις ότου εφαρμοστεί ενιαίος τρόπος τέλεσης κηδειών σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι που τρελαίνει τον κόσμο, πρέπει λοιπόν να το σταματήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα της προεδρίας

Επίθεση του ακροδεξιού Γκρίφιν στον Σαμαρά:Είστε απόγονοι κομμουνιστών

Σφοδρή κόντρα Σαμαρά με Βρετανό ευρωβουλευτή (video)