ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με «αιχμές» σε βάρος του Α. Νεράντζη

Κοινή δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με «αιχμές» σε βάρος του Α. Νεράντζη

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά «με τη βίαιη διακοπή της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και την παρακώλυση του έργου της από τον Πρόεδρό της».

«Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Νεράντζης για άλλη μία φορά μεθόδευσε τη μη συζήτηση και τον μη προγραμματισμό ελέγχου υποθέσεων και ακρόασης φορέων από την Επιτροπή, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει σειρά αιτημάτων από τον Δεκέμβριο 2012 μέχρι σήμερα.

Έτσι, ενώ, κατόπιν πολλοστού αιτήματός μας είχε ορισθεί για σήμερα ο προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής, ο κ. Νεράντζης διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση, πριν καν συμπληρωθεί τρίωρο. Μεταξύ των υποθέσεων και των φορέων που παρακωλύει και παρελκύει την εξέτασή τους είναι οι εξής:

konstantopoulou

- Υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων και μιζών
- Υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων
- Υπόθεση αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ
- Υπόθεση Μνημονίου και του ρόλου και των ευθυνών του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου
- Υπόθεση παρακολουθήσεων, για την οποία έχουμε ζητήσει την κλήτευση του αρμόδιου για την ΕΥΠ Εισαγγελέως, της Αντιτρομοκρατικής και της Ε.Ε.Τ.Τ.
- Διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, για την οποία έχει αποφασισθεί από τον Δεκέμβριο 2012 (προ 13 μηνών) να κληθεί ο κ. Κεδίκογλου, πλην όμως ο κ. Νεράντζης δεν τον καλεί
- Υπόθεση ΕΡΤ και μείζον ζήτημα εκχώρησης ψηφιακού φάσματος, για την οποία, ενώ είχε αποφασισθεί η κλήτευση του αρμόδιου Υπουργού, ο κ. Νεράντζης δεν τον καλεί
- Αποκαλύψεις για ρατσιστικές δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

epitropi1 b2

Εξάλλου, ο κ. Νεράντζης χρειάσθηκε 3 μήνες για να καλέσει ενώπιον της Επιτροπής τον Επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Στασινόπουλο, που η Επιτροπή αποφάσισε την κλήση του κατόπιν πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Οκτώβριο 2013 και εκλήθη στις 14.1.2014, ενώ είναι άγνωστο σε πόσους μήνες θα καλέσει τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να πληροφορηθεί η Επιτροπή και ο ελληνικός λαός τι γίνεται με τους ελέγχους των 54.000 εμβασμάτων στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011 και τον έλεγχο των υπεράκτιων (offshore) εταιριών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να ζητεί διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών όσο κι αν ενοχλούνται, όποιοι κι αν ενοχλούνται.

Θοδωρής Δρίτσας
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Νίκος Βούτσης
Ζωή Κωνσταντοπούλου»

Διαβάστε επίσης:

«Αρπάχτηκαν» στη Βουλή Κανέλλη και Κωνσταντοπούλου