ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κουβέλη - Σβόμποντα

Συνάντηση Κουβέλη - Σβόμποντα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, οι δυο άνδρες συζήτησαν για το πως διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, αποτίμησαν την κατάσταση στην Ελλάδα και συμφώνησαν στην ανάγκη να ενισχυθεί ο σοσιαλιστικός ευρωπαϊκός χώρος.

«Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο έχω τακτικές επαφές το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπησή και στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα», δήλωσε οΧάνες Σβόμποντα δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε: «Εντάσσουμε την προσπάθεια μας στο σοσιαλιστικό χώρο για την ενίσχυση της Ευρώπης, για μια νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα, που θα ενοποιεί την πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός, ότι η Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα στηρίζει όλες τις προσπάθειες με σοσιαλιστικό πρόσημο, εν όψει των ευρωεκλογών».