ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ανασυγκρότηση του κράτους δεν είναι αίτημα της τρόικας

Μητσοτάκης: Η ανασυγκρότηση του κράτους δεν είναι αίτημα της τρόικας

Η κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση και οι αλλαγές και ρυθμίσεις που θα γίνουν με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη αρχικά και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή στη συνέχεια.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τον δέχθηκε στο γραφείο του, ότι «έχουμε αναλάβει το μεγάλο βάρος της ανασυγκρότησης του κράτους, όχι γιατί το λέει η τρόικα αλλά γιατί το ζητούν οι πολίτες».

papoulias232423423

«Είναι το άλφα και το ωμέγα», επισήμανε ο κ. Παπούλιας, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσέθεσε ότι υπάρχει σχέδιο που προχωράει. «Θεωρώ ότι κάνετε καλή δουλειά», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά την ημίωρη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, όπως είπε, «μειώνουμε τα διοικητικά βάρη, καταργούμε φορείς και διατυπώνουμε νέους κανόνες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Επανέλαβα ότι στόχος είναι ένα κράτος πιο λειτουργικό για τους πολίτες».

rakitzis902342342444

Λίγο μετά τις 14:00 ο Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε τον Λ. Ρακιντζή ο οποίος επισήμανε ότι χωρίς Δημόσια Διοίκηση δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε πως μία από τις κύριες αιτίες της κρίσης είναι η διαφθορά. Κάνει καταγγελίες. Αν "μαζέψουμε" και τη γραφειοκρατία, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα πάμε καλύτερα».

Διαβάστε επίσης:

Με απόφαση Μητσοτάκη οι διαδικασίες τοποθέτησης αθλητών στο Δημόσιο

«Παγώνει» η αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων