ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβόμποντα:Οι πολίτες που βοήθησαν την Ελλάδα δεν έχασαν ούτε ένα σεντ

Σβόμποντα:Οι πολίτες που βοήθησαν την Ελλάδα δεν έχασαν ούτε ένα σεντ

"Κανένας πολίτης της Ευρώπης δεν έχασε ούτε ένα σεντ βοηθώντας την Ελλάδα", επισήμανε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στον "μύθο" που καλλιεργείται στο εξωτερικό ότι οι πολίτες της Ευρώπης επιβαρύνονται οικονομικά, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση για ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη που οργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σβόμπονα απάντησε και σε όσους είναι ευνοϊκός προς την Ελλάδα. "Δεν είμαι ευνοϊκός, είμαι δίκαιος", δήλωσε και εξήγησε ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και διαπίστωσε τα βήματα που έχουν γίνει.

SVO20293242

Κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση και είπε ότι και ευρωπαϊκές Τράπεζες έδιναν δάνεια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δανειακό πρόβλημα.

Απευθύνθηκε και στην Τρόϊκα, ζητώντας να βοηθήσει κι αυτή την Ελλάδα, κι έστειλε το μήνυμα ότι "μόνο μαζί μπορούμε να βγούμε από την κρίση", αναφέροντας ότι προβλήματα ανεργίας και μερικής απασχόλησης υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. "Χρειαζόμαστε την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται εμάς. Χρειάζεται μια Ευρώπη της αλληλεγγύης", είπε χαρακτηριστικά..

Ο κ. Σβόμποντα αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με την παρατήρηση ότι ίσως ενοχλήσει κάποιους, και υπογράμμισε πως αν είχαν γίνει οι μεταρρυθμίσεις που ήταν τότε στις προθέσεις του, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.