ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Γερμανοί σπρώχνουν την Ευρώπη στα άκρα

Οι Γερμανοί σπρώχνουν την Ευρώπη στα άκρα

Αρνούνται κάθε συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας, χωρίς υπογραφή και δεσμεύσεις Τσίπρα -Καμία απόφαση για την Ευρώπη, μέχρι τις ευρωεκλογές.

Απόλυτη είναι η επιβεβαίωση των πληροφοριών και των εκτιμήσεων του Νewsbomb.gr σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Βερολίνο, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι σε όλες τις χώρες του Νότου.

Οι Γερμανοί θεωρούν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ορόσημο και σημείο καμπής για τη γερμανική Ευρώπη.

Θεωρούν ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να υποταχθούν στη νέα πραγματικότητα που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη και να ακολουθήσουν, χωρίς παρεκκλίσεις την πολιτική της λιτότητας αλλά και της κηδεμονίας από το Βερολίνο.

Έχοντας τη στήριξη χωρών, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο είναι αποφασισμένοι να διασπάσουν ακόμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση αν υπάρξει αντίδραση από τις χώρες του Νότου και ανατροπή των κυβερνήσεων που στηρίζουν και εφαρμόζουν την κυρίαρχη πολιτική στην Ευρώπη.

Θεωρούν ότι έχουν ήδη θωρακίσει την οικονομία τους αλλά και ότι οι τράπεζες τους είναι αρκετά ισχυρές για να αντεπεξέλθουν στους αρχικούς κραδασμούς, μιας τέτοιας κίνησης.

Ήδη υπάρχει υπαναχώρηση για το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα για την διευθέτηση του χρέους.

Το ήδη απώτατο όριο της άνοιξης στο οποίο θα επιβεβαιωνόταν το πρωτογενές πλεόνασμα και θα άνοιγε η συζήτηση για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο πηγαίνει μετά τις ευρωεκλογές, όπως έγκαιρα είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr

oli ren

Το αποκάλυψε σήμερα ο κ. Όλι Ρεν, ένα από τα πιόνια του Βερολίνου στην ευρωπαϊκή σκακιέρα εξουσίας.

Εκτός του ότι πρόκειται για υπαναχώρηση των δανειστών από τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους, επιχειρείται να μετατεθούν όλες οι ευθύνες στην ελληνική πλευρά και εγείρονται συνεχώς νέες απαιτήσεις για νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Στο βάθος υπάρχει το νέο δάνειο, που θα συνοδευθεί με νέο μνημόνιο και την τελική λύση της μελλοντικής υποθήκευσης των εσόδων από το φυσικό αέριο και τους υδρογονάνθρακες.

Η όποια βοήθεια δοθεί στην Ελλάδα ή η όποια απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους θα απαιτεί πλήρη υποταγή από την πολιτική τάξη της χώρας, δεσμεύσεις και υπογραφές από τον Α.Τσίπρα, μια και γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει απονομιμοποιηθεί.

Πολλοί, αφελώς, πίστευαν ότι το Βερολίνο θα έκανε κάποιες κινήσεις καλής θέλησης για να ανακοπεί η ψήφος προς τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στις εκλογές.

γερμανια

Δεν πρόκειται να κάνει καμία. Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι το κύμα της αντιευρωπαϊκής ψήφου έχει παγιωθεί και δεν είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν οτιδήποτε με θεαματικές κινήσεις.

Αντίθετα θέλουν να σπρώξουν την Ευρώπη στα άκρα.

Απαιτούν όχι μόνο υποταγή αλλά και αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε, μεταπολεμικά, η Ενωμένη Ευρώπη.

Να αποδεχθούν οι ευρωπαϊκοί λαοί το Γερμανικό Δ' Ράιχ, που επελαύνει με τη μορφή ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου, ή να εγκαθιδρυθεί μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων με τον πλούσιο Βορρά και το φτωχοποιημένο Νότο.

Οι Γερμανοί ξέρουν ότι υπάρχει αρνητικό και αντιγερμανικό κλίμα, επισείουν λοιπόν οι ίδιοι το φόβο της διάλυσης της ευρωζώνης και των τεκτονικών δονήσεων σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό εποικοδόμημα για να σπείρουν το φόβο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Δεν μας δίνουν την επόμενη δόση χωρίς νέο δάνειο

Τρόικα: Συνεχίζει να εκβιάζει και τιμά την ελληνική προεδρία στα λόγια

Όλα τα δυνατά «χαρτιά» στα χέρια των δανειστών

Το σχέδιο των δανειστών για τα ακίνητα των Ελλήνων

Έρχεται το 3ο Μνημόνιο

Τρόικα: Μην αγγίξετε το «μαξιλάρι ασφαλείας» των τραπεζών!

Έτσι θα «τρυπήσουν» τις καταθέσεις μας

Εχθρική απέναντι στην Ελλάδα η γερμανική ελίτ

«Η λειτουργία της Τρόικας είναι νόμιμη και δημοκρατική»

Νέα πρόκληση από τους Γερμανούς: «Όχι» σε νέο κούρεμα

Το σύστημα Σημίτη υπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα