ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολύδωρας προς τρόικα: Οι Έλληνες δεν γίνονται δούλοι

Πολύδωρας προς τρόικα: Οι Έλληνες δεν γίνονται δούλοι

Για την τρόικα, τους Έλληνες που γεννήθηκαν ελεύθεροι και δεν γίνονται δούλοι και για την πρότασή του για το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση, μίλησε ο Βύρων Πολύδωρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Στέλιου Παπαθεμελή.

Ο διαγραφείς βουλευτής από τη ΝΔ, δήλωσε πως «βγήκα σε έναν δρόμο να καθαιρέσω την έπαρση της τρόικας, να δηλώσω, μαζί με άλλους, βέβαια, πως οι Έλληνες δεν γίνονται δούλοι, είναι γεννημένοι ελεύθεροι και θα μείνουν ελεύθεροι».

Αναφερόμενους στους κυβερνώντες, σχολίασε ότι δεν τον άκουσαν όταν μίλησε στη Βουλή και τόνισε: «Γοητεύονται με τον ρόλο του να μεταφέρουν τα τοκάκια (σσ: οι τόκοι από τα δάνεια) στις Βρυξέλλες και στους τραπεζίτες. Ε, δεν είναι ρόλος κυβερνητών αυτός!».

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι «αδιαφορεί» για την αποπληρωμή των δανείων και η πρότασή του για να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι να πει προς τους δανειστές: «Έπαιξες κι έχασες κύριε τοκογλύφε», «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», «οι συμβάσεις δεν τηρούνται όταν μεταβάλλονται απρόοπτα οι συνθήκες και καμιά σύμβαση δεν τηρείται όταν έχει υπογραφεί με το πιστόλι στον κρόταφο».

Απευθυνόμενος στη Γερμανία την κάλεσε να ξεπληρώσει πρώτα το κατοχικό δάνειο και το αίμα των χιλιάδων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, ενώ μιλώντας για τη διαφθορά, έκανε λόγο για «Φιλιππίδηδες» και «γκόλντεν μπόις».

Στην ίδια εκδήλωση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, είπε ότι η Ελλάδα ζει τους κραδασμούς μιας βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης. Σημείωσε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση να κυριαρχήσει ένας ευρύτατος πατριωτισμός που ενυπάρχει σε όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, τόνισε πως η κοινωνία σέρνεται σε βαριά κατάθλιψη και απελπισία και πως αυτοί που μας έσπρωξαν στην κρίση ή δέχθηκαν ρόλο δεσμοφύλακα ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να μας απελευθερώσουν.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κρητικός.

Διαβάστε επίσης:

Β.Πολύδωρας: Αποκαλυπτικός για το πολιτικό του μέλλον

Όταν ο Μπογδάνος άφησε άγαλμα τον Πολύδωρα (vid)