ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο Βενιζέλου στην Κεντροαριστερά

Προσκλητήριο Βενιζέλου στην Κεντροαριστερά

«Ζοφερή κι επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο στις κινήσεις και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς για να λάβουν μέρος στη Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε ενώπιον στελεχών του ΠΑΣΟΚ από όλη την χώρα και εκπροσώπων νομαρχιακών επιτροπών. Η πρόσκληση περιλαμβάνει και τη ΔΗΜΑΡ καθώς και τη Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου. Ζήτησε ωστόσο από τους 58 να δείξουν σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ. Στις ευρωεκλογές η Ελιά θα κατέβει υπό την σημαία του ΕΣΚ και οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο θα αναδειχθούν με διαφανείς ανοιχτές διαδικασίες.

Όσον αφορά την οικονομία ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «φάγαμε τον γάιδαρο κι έμεινε μόνο η ουρά κι ότι είναι κρίμα από τον Θεό να μην κεφαλαιοποιήσουμε τις θυσίες». Πρόσθεσε όμως ότι «κινδυνεύουμε να χάσουμε το κοινωνικό και εθνικό στοίχημα γιατί ακυρώνονται από την πλευρά όλης της αντιπολίτευσης οι στοιχειώδεις προσπάθειες ευθύνης και συναίνεσης».

Συμπλήρωσε ότι οι διεθνείς παράγοντες , από την Τρόικα , ως το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ και τις διεθνείς αγορές θα πρέπει να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα του ελληνικού ναού και να καταλάβουν ότι η χώρα είναι έτοιμη να βγει από το Μνημόνιο.

Διαβάστε επίσης:

Υπαινιγμός Βενιζέλου: Οι ευρωεκλογές μπορεί να φέρουν... εκλογές