ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 4.000 θέσεις εργασίας στην Ιόνια Οδό

Χρυσοχοΐδης: 4.000 θέσεις εργασίας στην Ιόνια Οδό

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, κοντά στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επεσήμανε ότι: «Περίπου 4.000 άτομα θα απασχοληθούν στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, ενώ ταυτόχρονα θα ωφεληθούν πάνω από 500 επιχειρήσεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την Ιόνια Οδό ως έναν πολύ σημαντικό δρόμο, διότι, όπως είπε, ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας που είναι το λιμάνι της Πάτρας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία Οδό.

ergotaksio ionia odos 77777777

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Άκτιο- Αμβρακία, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμισι χρόνο. Επίσης ανακοίνωσε την προκήρυξη του έργου για τη σύνδεση του εν λόγω οδικού άξονα με τη Λευκάδα, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση της υποθαλάσσιας σήραγγας της Λευκάδας.

Σχετικά με τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι οι δημόσιες επενδύσεις που γίνονται στους πέντε παραχωρησιακούς δρόμους που κατασκευάζονται στη χώρα, φθάνουν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Υποδομών αναμένεται να επισκεφθεί επίσης δύο εργοτάξια της Ιονίας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία.

Διαβλαστε επίσης:

Σαμαράς: Τα μεγάλα έργα μειώνουν την ανεργία

Ικανοποιητικά προχωρούν τα έργα επέκτασης του Μετρό