ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Κουβέλης βλέπει… ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί ο Κουβέλης βλέπει… ΣΥΡΙΖΑ

-Πώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φαντάζεται μία κυβέρνηση της Αριστεράς

-Γιατί ξεκίνησε την απο-ΠΑΣΟΚοποίηση του κόμματός του

Μετά την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα και αφού ψήφισε τις πιο σκληρές μνημονιακές επιλογές, ο κ. Κουβέλης έκανε στροφή 180 μοιρών και διατηρεί μια σκληρή αντιπολιτευτική στάση σε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο κ. Κουβέλης έχει αρχίσει να καλοβλέπει μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Όπως εκτιμούν στην Αγ. Κωνσταντίνου, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ενισχύσει τα εκλογικά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ και θα την εδραιώσει ως ρυθμιστικό πολίτικο παράγοντα.

Βεβαίως, αν και επίσημα κάτι τέτοιο διαψεύδεται σε όλους τους τόνους από τα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, οι γνωρίζοντες το πολιτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα, επιμένουν πως όλες οι κινήσεις του Φ. Κουβέλη οδηγούν προς την κατεύθυνση σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επιχειρήματα που συνηγορούν προς αυτό το σενάριο είναι ομολογουμένως ισχυρά:

1. Με το ΠΑΣΟΚ και τους «58» δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης και συνεργασίας. Ο Φώτης έχει κόψει όλους τους διαύλους επικοινωνίας.

2. Ήδη στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ έχει ξεκινήσει μια διεργασία από-ΠΑΣΟΚοποίησης. Ο Φώτης έδειξε την πόρτα της εξόδου στα στελέχη που κρυφοκοιτούν προς το ΠΑΣΟΚ και προς τους «58» (βλέπε Β. Οικονόμου, Ανδ. Παπαδόπουλο και Γρ. Ψαριανό). Μάλιστα, στην Αγ. Κωνσταντίνου λένε ότι ο πρόεδρος δεν θέλει να ακούει ούτε για πλάκα το ενδεχόμενο επιστροφής στην συγκυβέρνηση.

3. Είναι γνωστό ότι αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ διατηρούν άριστες σχέσεις και καθημερινή επαφή με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέβαλε από το λεξιλόγιό του την έννοια που μέχρι χθες χρησιμοποιούσε σε κάθε του ομιλία και δεν είναι άλλη από την έννοια της λεγόμενης «αριστεράς της ευθύνης».

5. Ο κ. Κουβέλης μιλά πλέον ανοιχτά για εκλογές. «Δεν βγαίνει το χρέος», λέει συνεχώς και αν παρθούν νέα μέτρα, πάμε σε εκλογές.

6. Δεν αποκλείει ευθέως τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ αλλά λέει ότι «έτσι όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Αν όμως πάμε σε εκλογές, η στάσεις των κομμάτων μεταβάλλονται ανάλογα με τις συγκυρίες», τονίζει πολύ εύστοχα αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο μέλλον αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα πίσω, τότε μπορεί να υπάρξει περιθώριο συνεννόησης.

Διαβάστε επίσης:

Παπαδόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ να προχωρήσει σε διάλογο με τους «58»

Την έξοδο στους Παπαδόπουλο - Ψαριανό έδειξε ο Κουβέλης (vid)

Ο Σπύρος Λυκούδης για τους «58» και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο

Νέες φωτιές άναψε στο ΠΑΣΟΚ ο Α. Παπαδόπουλος!

Λυκούδης: Δεν έχω σχέση ούτε με το Σημιταριό ούτε με το Βενιζελαριό

Γιατί ο Κουβέλης «απέλυσε» τον Α. Παπαδόπουλο

Τι τρέχει με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο;

Που το πάει ο Βενιζέλος με τους 58

Α. Παπαδόπουλος: Διαφωνώ με τον Φ. Κουβέλη