ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Κρατάμε σταθερά την εξευτελιστική πρωτιά στην ανεργία

Στρατούλης: Κρατάμε σταθερά την εξευτελιστική πρωτιά στην ανεργία

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, σχετικά με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για την ανεργία στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ τον Οκτώβριο του 2013.

«Η Ελλάδα κρατά σταθερά την εξευτελιστική πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία. Τρεις μόλις ημέρες μετά τους πανηγυρισμούς του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εργασίας για δήθεν σταθεροποίηση και μείωση της ανεργίας και του προεκλογικού τύπου φωτοβολίδες τους για ευκαιρίες απασχόλησης σε 440.000 νέους άνεργους, ήλθε και πάλι σήμερα η Eurostat με τα επίσημα στοιχεία της να τους προσγειώσει στην θλιβερή πραγματικότητα και να επιβεβαιώσει ότι η χώρα μας για δέκατο τέταρτο συνεχή μήνα κρατά την εξευτελιστική πανευρωπαϊκή πρωτιά:

Η ανεργία αυξήθηκε μάλιστα στο 27,8% και ιδιαίτερα για τους νέους στο 59,2%. Τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στις χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου έναντι των μειωμένων ποσοστών ανεργίας στις χώρες του πλούσιου ευρωπαϊκού Βορρά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από τις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας της ευρωζώνης και της κ. Μέρκελ και γιατί αυτές πρέπει να ανατραπούν από τους λαούς της Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΑΡ:Η κυβέρνηση οφείλει να απορρίψει τις εισηγήσεις για νέα μέτρα

Χαϊκάλης για ανεργία: Τα Κυβερνητικά SS προελαύνουν

Νέα θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία