ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Συνάντηση Σαμαρά με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Με την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Βικτόρια Νιούλαντ, θα συναντηθεί στις 09:30 το πρωί o πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στη διάρκεια της επίσκεψής της κ. Νιούλαντ θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, στελέχη επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν διμερή και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της διατλαντικής εταιρικής σχέσης εμπορίου και επενδύσεων.

Αύριο Τρίτη η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης με επίκεντρο τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου.

Θα συναντηθεί, επίσης, με ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους ηγέτες, μεταφέροντας την αμερικανική υποστήριξη για την επιτάχυνση της προόδου προς μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, μέσω της διαδικασίας που διευκολύνει η αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.