ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς παίρνει πάνω του την προεκλογική μάχη

Ο Σαμαράς παίρνει πάνω του την προεκλογική μάχη

«Εγώ απ' τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνω», τονίζει ο πρωθυπουργός και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς υπουργούς και βουλευτές.

Αποφασισμένος να μην αφήσει να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Α. Σαμαράς σχεδιάζοντας την στρατηγική του ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πως ενδεχόμενη ήττα και μάλιστα με μια διαφορά μεγαλύτερη των δύο μονάδων θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και αναπόφευκτα ο ίδιος θα αναγκαστεί να συρθεί σε εκλογές.

Πληροφορίες από το Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς θα πάρει “πάνω του” το επόμενο διάστημα το στοίχημα της προεκλογικής μάχης με στόχο να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και να αποφύγει φυσικά μια βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.

“Εγώ από τον αυτόν (σ.σ. τον Αλ. Τσίπρα) δεν χάνω”, τονίζει ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας την αποφασιστικότητά του για ανατροπή της κατάστασης.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα φάνηκε πως ο κ. Σαμαράς θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Από τη συνάντηση με τον Πούτιν στις Βρυξέλλες βρέθηκε στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και από εκεί στο υπουργείο Εργασίας για να ανακοινώσει προγράμματα για 440.000 ευκαιρίες απασχόλησης.

samaras vouli

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σπεύδει να “τραβήξει το αφτί” σε ορισμένους υπουργούς οι οποίοι όχι απλά δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους αλλά ούτε καν πατάνε το πόδι τους στη Βουλή. Είναι προφανές πως όλοι φοβούνται εκλογές. Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον στενό του συνεργάτη Τ. Μπαλτάκο να χτυπήσει “καμπανάκι κινδύνου” σε όλους. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως απείλησε ακόμα και με ανασχηματισμό αν συνεχίσουν να είναι αδιάφοροι.

Είναι δεδομένο πως ο πρωθυπουργός δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Η αντεπίθεση που θα ξεκινήσει θα είναι προς πάσα κατεύθυνση και στο στόχαστρο θα μπουν πολλοί. Δεν είναι όμως βέβαιο αν τα αρνητικά “μαντάτα” που θα έρθουν από τους δανειστές θα επιτρέψουν στον πρωθυπουργό να σημάνει την αντεπίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Το Eurogroup του Μαρτίου «βγάζει» εκλογές!

Τι ζήτησε ο Σαμαράς από τους δανειστές

Η κυβέρνηση ετοιμάζει παροχές με το βλέμμα στις κάλπες

Η ΝΔ τρέμει για το ΠΑΣΟΚ!

Δημοσκοπήσεις, τρόικα και «γκάφες» προβληματίζουν τον Σαμαρά

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση