Κεφαλονιά: Υπουργική σύσκεψη για την ανακούφιση των σεισμοπαθών

Κεφαλονιά: Υπουργική σύσκεψη για την ανακούφιση των σεισμοπαθών

Υπουργική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο ΤΕΙ Ιονίων, με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας, Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του γγ Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου και του δημάρχου Αλ. Παρίση.

Παρόντες στη σύσκεψη είναι και οι σεισμολόγοι Ευθ. Λέκκας και Γερ. Χουλιάρας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει η ενημέρωση των υπουργών για τις μέχρι τώρα καταγραφές και ελέγχους των κτιρίων, αλλά και συντονισμός των αρμόδιων υπουργείων και τοπικών φορέων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

"Δεν θα παίξουμε με τις ζωές των μαθητών. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα χρειαστεί", τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα φθάσουν στο νησί 45 αίθουσες προκατασκευασμένες, εκ των οποίων οι 10 αναμένονται σήμερα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αρχίσουν σύντομα τα μαθήματα, υπογράμμισε.

Η υπουργός Τουρισμού 'Ολγα Κεφαλογιάννη, σημείωσε ότι έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα τουριστικά καταλύματα και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.

Η Κεφαλονιά είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την τουριστική φήμη και την εικόνα του νησιού, υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ευχαρίστησε του υπουργούς για την παρουσία τους στο νησί. Τόνισε ότι η Κεφαλονιά είναι ένα κομμάτι του Ελληνισμού, μια πολύ σημαντική νησιωτική περιφέρεια και όλοι πρέπει να συμβάλουν για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί ζωής στο νησί.

Ο λαός έδειξε ότι αντέχει, τα κτίρια αντέχουν, αλλά σε πρώτο πλάνο είναι οι βιοποριστικές ανάγκες των κατοίκων, σημείωσε ο κ. Σπύρου.

Κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Ελπίζουμε να βρούμε τους ρυθμούς μας, ευχήθηκε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης.