ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι δυνατόν να ισχύει;

Είναι δυνατόν να ισχύει;

Ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν μπορούν να δεχτούν οι Έλληνες πολίτες δημοσίευμα που θέλει την ελληνική κυβέρνηση να προέβη σε επιστροφή ΦΠΑ προς την Siemens, ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Αίσθηση και πλήθος ερωτημάτων έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου, ρεπορτάζ που κάνει λόγο για επιστροφή ΦΠΑ ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Siemens από το ελληνικό δημόσιο.

Μια είδηση που αν επιβεβαιωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών θα προκαλέσει και μέγα θέμα, καθώς την ίδια ώρα που οι Γερμανοί απολαμβάνουν (;) μιας ακόμη ευνοϊκότατης μεταχείρισης, χιλιάδες Ελληνες επιχειρηματίες περιμένουν χρόνια ολόκληρα για να εισπράξουν την επιστροφή φόρων από το ελληνικό κράτος που έχει κλείσει το ταμείο, οδηγώντας πάρα πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο.

Στο δημοσίευμα του Στάθη Κεραμιδά στο Blog «Ανεμος Αντίστασης», καταγράφεται και μια επιπλέον απαίτηση της Siemens, η οποία φέρεται να έστειλε και εξώδικο προς το ελληνικό δημόσιο αξιώνοντας όχι μόνο τα 6 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμα και τους τόκους. Μάλιστα, ως πηγή του επικαλείται ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, απ' το οποίο -προφανώς- έλαβε και τα σχετικά παραστατικά.

Αμεσα, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και το Υπουργείο Οικονομικών να ρίξει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Και σε κάθε περίπτωση, είτε επιβεβαιωθεί είτε όχι, αυτό που ο κ. Στουρνάρας και οι συνεργάτες του πρέπει -επιτέλους- να καταλάβουν είναι πως το Δημόσιο έχει υποχρεώσεις που πρέπει να τηρεί. Και να τις τηρεί -κυρίως- έναντι των Ελλήνων πολιτών και ακολούθως έναντι ξένων προμηθευτών του.

Ο στραγγαλισμός των ελληνικών επιχειρήσεων από τη μη επιστροφή του ΦΠΑ πρέπει -επιτέλους- να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα. Εκτός, αν σε αυτό τον τόπο, λεφτά υπάρχουν μόνο για όποιον μιλά... γερμανικά!

Διαβάστε επίσης:

Επερώτηση της ΔΗΜΑΡ για την συμφωνία συμβιβασμού με την SIEMENS

Ο υπουργός που ξαναφέρνει τη SIEMENS στην Ελλάδα

Ολική επαναφορά Siemens στους διαγωνισμούς Δημοσίου