ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα συμπόρευσης και συστράτευσης με το ΚΚΕ απηύθυνε ο Κουτσούμπας

Μήνυμα συμπόρευσης και συστράτευσης με το ΚΚΕ απηύθυνε ο Κουτσούμπας

Κάλεσμα αποφασιστικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ, συμπόρευσης και συστράτευσης, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές απηύθυνε απόψε από τα Ιωάννινα, ο ΓΓ της Κ.Ε του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στις ευρωεκλογές, μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα χειραφέτησης από τα ψεύτικα διλήμματα τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου που έχουν κοινό παρονομαστή και βασικό πυρήνα, την υποταγή στην ΕΕ, την υποταγή στο δρόμο ανάπτυξης που οδήγησε το λαό στη σημερινή κατάσταση και επιλογή της σημερινής ή μιας άλλης κυβέρνησης με κριτήρια ξένα προς τα συμφέροντα του λαού. Γιατί, δεν είναι προς το συμφέρον του λαού το δίλλημα αν θα επιλέξει μια κυβέρνηση που υποστηρίζει την αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση του χρέους, όπως λέει η ΝΔ ή μια κυβέρνηση που στοιχίζεται, πίσω από την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, απευθύνθηκε στους άνεργους, στους αγρότες, στους εργάτες, στους νέους που ψάχνουν για δουλειά, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν φταίει η κακιά μας μοίρα. Ευθύνεται το ίδιο το σύστημα, που ζει και αναπνέει για το κέρδος. Αυτό είναι που έστειλε στη Βουλγαρία 270 ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης που απασχολούν εκεί 25.000 εργαζόμενους. Το καπιταλιστικό κέρδος, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η ΕΕ τους έστειλε εκεί». Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι δεν είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης έργα υποδομής που θα έδιναν δουλειά στους άνεργους οικοδόμους, κάνοντας ειδική αναφορά στην Κεφαλονιά. «Οι άνεργοι οικοδόμοι- έμπειροι τεχνίτες μάστορες που περιμένουν στα στέκια των οικοδόμων μπας και σκάσει κανα μερεμέτι, θα μπορούσαν να έχουν κάθε μέρα μεροκάματα, μόνο για να χτίζουν τους παιδικούς σταθμούς, σχολεία, παιδικές χαρές για τα παιδιά μας, κέντρα υγείας, για έργα προστασίας του σπιτιού που χρειάζεται κάθε ζευγάρι που ξεκινά τη ζωή του, να φτιάχνουν υποδομές αντισεισμικές, αντιπλημμυρικές, έργα που είναι αναγκαία για να ζει καλύτερα ο λαός. Έργα που και σήμερα με την περιπέτεια που ζει ο λαός της Κεφαλονιάς αναδεικνύεται η κρισιμότητα και η αναγκαιότητα τους. Όμως, αυτά δεν είναι στο σχεδιασμό της τάξης που κατέχει όλη την εξουσία. Αυτήν είναι που πρέπει να ανατρέψουμε».

Dimitris-Koutsoumpas

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενος στα διάφορα προγράμματα είτε της επιδοτούμενης απασχόλησης, είτε της κατάρτισης στον ιδιωτικό τομέα, είτε της μαθητείας, τα χαρακτήρισε «προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων και επιδότησης των εργοδοτών, στις τσέπες των οποίων θα καταλήξει το 1,5 δισ., που λέει η κυβέρνηση ότι εξασφάλισε για την υλοποίησή τους. Με τέτοιες πολιτικές δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας, δε θα βρουν δουλειά οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, μόνο θα αξιοποιηθούν, ως δούρειος ίππος, για να γενικευτούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να νομιμοποιηθεί η απλήρωτη δουλειά που τσακίζει και δω στα εργοστάσια της Ηπείρου», υπογράμμισε. Άσκησε σκληρή κριτική στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ότι κινείται στην κατεύθυνση των νέων αδιεξόδων, ενώ έκανε λόγο για πιθανό σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποκάλεσε «μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό». «Σε αυτή την κατεύθυνση των αδιεξόδων με βάση τις θέσεις τους και τα προγράμματά τους, θα κινηθούν ξανά, είτε μια κυβέρνηση της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε και των δύο μαζί, η κυβέρνηση δηλαδή του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού» ανέφερε.

«Η αστική τάξη πριν πεινάσει - μαγειρεύει και προετοιμάζει. Η πρόταση διαφόρων εκδοτικών συγκροτημάτων - δηλαδή επιτελείων της αστικής τάξης - έπεσε σαν κεραυνός, τη στιγμή μάλιστα που ο καβγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ οξύνεται με ψευτοδιλήμματα και προβάλλοντας δευτερεύουσες διαφορές και παρότι διαψεύστηκαν προς το παρόν. Αλλά μήπως και πριν, προεκλογικά πάντα δεν διαψεύδονταν οι μετεκλογικές συνεργασίες μεταξύ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ; Και μετά, σαν καλά συνεταιράκια ξεζούμιζαν το λαό. Τα ίδια θα κάνει και τώρα το νέο ΠΑΣΟΚ, στη θέση του παλιού, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο καβγάς, που γίνεται είναι υπαρκτός, μέσα στους κόλπους του κεφαλαίου. Και αφορά στο πώς θα γίνει η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, το πώς θα διαχειριστεί το χρέος, τι θα γίνει με τις τράπεζες. Καβγάς μακριά από τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, όσο και αν προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους για το αντίθετο, ότι, δηλαδή, το μείγμα, η συνταγή, το μοντέλο που προτείνει ο καθένας θα φέρει τη λαϊκή ευημερία, θα βάλει τέλος στις θυσίες του λαού. Ούτε στη Δευτέρα Παρουσία. Μπορεί το σενάριο του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού να μην έχει ωριμάσει, να μη φαίνεται σήμερα άμεσα δυνατό, ιδιαίτερα σε προεκλογικές συνθήκες, έχει όμως ως βάση την κοινή στρατηγική στόχευση: στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της πορείας της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θυμηθείτε οι παλιότεροι: Κανείς πριν δέκα χρόνια δεν μπορούσε να φανταστεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συγκυβερνούν, να μοιράζονται τα ίδια υπουργικά γραφεία, να καταθέτουν, να στηρίζουν και να υλοποιούν τους ίδιους αντιλαϊκούς νόμους» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

koytsoympa

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα πρέπει γνωρίζουν ξεκάθαρα, ότι όποια κυβέρνηση σήμερα, είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε ως μεγάλος συνασπισμός, για μια ακόμα φορά θα διαψεύσει τις ελπίδες τους . «Όσοι σκέφτονται ότι τη ΝΔ την είδαμε, τη δοκιμάσαμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί, και άρα ας τον δοκιμάσουμε κι αυτόν, ας σκεφτούν καλύτερα: Δεν είναι δοκιμασμένα τα διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ, για να ολοκληρώσουν την μετάλλαξη του σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, στελέχη που διακρίθηκαν στην εξαπάτηση, την εξαγορά αλλά και το τσάκισμα του κινήματος; Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -πρώην Συνασπισμού- δεν δοκιμάζονται τόσα χρόνια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής ως διοίκηση σε δήμους με τις εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», τη λογική της ανταποδοτικότητας, υπηρέτες της κεντρικής εξουσίας που στραγγαλίζει τους δημότες; Συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δοκιμαστεί σε εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, στη ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ όπου μαζί με τους εργοδότες συμφωνούν σε μειώσεις μισθών, ξεπουλάνε αγώνες; Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθημερινά δοκιμάζεται και προβιβάζεται και οι μεγαλύτερες επιδόσεις του καταγράφονται μετά το 27%. Πως αλλιώς να μιλήσει κανείς για τη συμπάθεια που τρέφουν φαρμακοβιομήχανοι, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που ταυτίζονται με το ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα της μείωσης του κόστους ενέργειας; Τι άλλο να πει κανείς για ένα κόμμα που το κίνημα το αντιλαμβάνεται μόνο για να επιλέγει διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής;» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Με τον τομέα της Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανένας