ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κίνδυνο η «γαλάζια» Κ. Μακεδονία μετά τον εμφύλιο για το χρίσμα

Σε κίνδυνο η «γαλάζια» Κ. Μακεδονία μετά τον εμφύλιο για το χρίσμα

Ακόμη και τα «σίγουρα» των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών κινδυνεύει να θέσει εν αμφιβόλω η Νέα Δημοκρατία.

Ο εμφύλιος που ξέσπασε σχετικά με το πρόσωπο του υποψήφιου Περιφερειάρχη, δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα και απειλεί την αυτοδιοικητική κυριαρχία που οικοδόμησε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή η Ν.Δ.

Το Μαξίμου, μετά από μακρύ «μπρος-πίσω», ζήτησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν ως ο επικρατέστερος υποψήφιος, να αποσυρθεί. Και μάλιστα ενημέρωσε ότι στη θέση του θα κατέβει ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Γ. Ιωαννίδης.

Η επαφή πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, χθες το βράδυ, με το μήνυμα προς την πλευρά Τζιτζικώστα να είναι «διάλεξε τον Δήμο Θεσσαλονίκης ή τίποτε».

tzitzikostas

Ο νεαρός περιφερειάρχης, που διαδέχθηκε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη όταν εκείνος εξέπεσε του αξιώματος λόγω καταδικαστικής απόφασης, άρχισε άμεσα επαφές με τους περιφερειακούς του συμβούλους και πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, κόντρα στην επιλογή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός ενώ την ίδια στιγμή κομματικές πηγές σημειώνουν ότι οι κεντρικές υποψηφιότητες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αττική, Μακεδονία και Πελοπόννησο ήταν ούτως ή άλλως στα χέρια του Πρωθυπουργού.

Μένει να αποδειχθεί αν το Μαξίμου θα επιμείνει στην επιλογή Ιωαννίδη ή αν θα αναγκαστεί να «πάει πάσο» με την αυτονόμηση Τζιτζικώστα ενώ εν εξάλλω βρίσκεται, κατά πληροφορίες, και ο «ξανθός» πρώην κόουτς, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο σεναρίων είτε για την Περιφέρεια είτε για τον Δήμο, χωρίς ωστόσο να ανάβει το πράσινο φως για την υποψηφιότητά του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τετελεσμένων στην Περιφέρεια και την απόκτηση δυναμικής νίκης στον Δήμο από τον Γ. Μπουτάρη.

Διαβάστε επίσης:

Υποψηφιότητα για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έθεσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Νέα Δημοκρατία: Τραβιούνται ένας-ένας από τη μάχη της Αθήνας!

Η άρνηση της Όλγας στην πρόσκληση του Μαξίμου

Τα 6 πρόσωπα που συζητούνται για υποψήφιοι Δήμαρχοι