ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα 6 πρόσωπα που συζητούνται για υποψήφιοι Δήμαρχοι

Τα 6 πρόσωπα που συζητούνται για υποψήφιοι Δήμαρχοι

Δένδιας- Γιαννάκου- Βορίδης- Σπηλιωτόπουλος- Κακλαμάνης- Κεφαλογιάννη στο τραπέζι

Σήμερα πρώτος έσπευσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να δηλώσει ότι θα ήθελε να πάρει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Πληροφορίες λένε ότι ο Σπηλιωτόπουλος είχε ήδη στο παρασκήνιο εκδηλώσει την επιθυμία του στον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι σήμερα λάβει ουδεμία θετική ή αρνητική απάντηση. Το περιβάλλον Σαμαρά εξακολουθεί να έχει τον Σπηλιωτόπουλο στον «πάγο» με το βαρομετρικό μεταξύ του βουλευτή και του Πρωθυπουργού να παραμένει σε επίπεδα «πολικού ψύχους».

SPILIOTOPOULOS

Έτσι παρά την σημερινή εκπεφρασμένη επιθυμία να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος, οι πιθανότητες είναι μάλλον αρνητικές για τον πρώην Υπουργό, αν κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποτελέσει μία «λύση ανάγκης» της τελευταίας στιγμής για τον Σαμαρά.

Την ίδια στιγμή, Μάκης Βορίδης και Νίκος Δένδιας είναι δύο ακόμα ονόματα που παραμένουν στις προτεραιότητες των προτιμήσεων του Σαμαρά. Και οι δύο εκπροσωπούν την λαϊκή δεξία μέσα στη ΝΔ, και με αυτόν τον τρόπο το Μαξίμου προσδοκά ότι η υποψηφιότητα ενός εκ των δύο θα μπορούσε να διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής ασφυξίας για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα ενός Χρυσαυγίτη Υποψηφίου Δημάρχου, ακόμα κι αν η ονομασία της Χρυσής Αυγής οδηγηθεί σε αλλαγή, σε περίπτωση που επικρατήσει η άποψη για να τεθεί εκτός νόμου.

DENDIAS

Ωστόσο Βορίδης και Δένδιας, μπορούν να μιλήσουν στο στενό κομματικό ακροατήριο, αλλά είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να συσπειρώσουν δυνάμεις εκτός των τειχών της ΝΔ. Με άλλα λόγια, ο ενδοιασμός στις υποψηφιότητές τους είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν να αποτελέσουν αντίπαλον δέος για τους ψηφοφόρους εκείνους που το σκέφτονται αν θα πρέπει να ψηφίσουν Καμίνη ή είναι απογοητευμένοι από το νυν Δήμαρχο.

VORIDIS234344

Και είναι πολλοί αυτοί που ανήκουν στην γκάμα των απογοητευμένων από την Δημαρχία Καμίνη.

Χρυσή εφεδρεία για τον Δήμο της Αθήνας είναι η υποψηφιότητα ενός ιστορικού στελέχους της ΝΔ, που το όνομά της ακούγεται ολοένα και πιο έντονα. Πρόκειται για την μέχρι σήμερα επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία θεωρείται από τα στελέχη που δεν έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά τους την κοινή γνώμη και η πολιτική της πορεία θεωρείται κάτι παραπάνω από διαυγής επί δεκατείες ολόκληρες.

GIANNAKOU

Εκτός αυτού εκτιμάται ότι μπορεί να συσπειρώσει τόσο την κομματική βάση της ΝΔ αλλά και να απευθυνθεί και σε ένα ευρύτερο ακροατήριο που την εκτιμά και το ελκύει με τον μετριοπαθή λόγο της. Δεν είναι τυχαίο ότι στο στρατόπεδο του Καμίνη, οι πληροφορίες λένε ότι έχει σημάνει συναγερμός στην περίπτωση που ο Σαμαράς αποφασίσει να παίξει το «χαρτί» Γιαννάκου για τον Δήμο της Αθήνας.

Αν και η ίδια έχει εκδηλώσει την επιθυμία της να παραμείνει στην Ευρωβουλή, η Γιαννάκου θεωρείται στέλεχος πρώτης γραμμής, και η τελική απόφαση ανήκει στον Πρωθυπουργό.

OLG33333

Πέμπτη επιλογή για τον Δήμο Αθηναίων- παρά τις διαψεύσεις από την ίδια- παραμένει η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία είναι ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική. Ωστόσο παραμένουν επιφυλάξεις αν έχει την δυνατότητα να συσπειρώσει την κεντροδεξιά παράταξη καθώς επίσης και το αν θα καταφέρει να επιβιώσει μέσα στο σκηνικό πόλωσης που ενδεχομένως δημιουργηθεί από τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

Τελευταίο στην λίστα του Σαμαρά είναι το όνομα του Νικήτα Κακλαμάνη, η συμπεριφορά του οποίου και η απόφαση του να φέρει ως τετελεσμένη στο Μαξίμου την υποψηφιότητά του για την Δημαρχία, έχει προκαλέσει δυσφορία στο Μαξίμου.

KAKLAMANIS9378213333

Στον Κακλαμάνη χρεώνουν την ήττα στο Δήμο Αθηναίων το 2010 και οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι θέτουν στον Σαμαρά το ερώτημα «γιατί να μπορεί ο Νικήτας να κερδίσει τώρα τον Δήμο, ενώ τον έχασε πανηγυρικά το 2010 από τον Καμίνη». Είναι κι αυτό ένα ερώτημα που προβληματίζει τον Σαμαρά σε σχέση με την υποψηφιότητα Κακλαμάνη.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Κακλαμάνης: Για λόγους πολιτικού fair play θελω να δω τον Σαμαρά