«Ανεργία και φτώχεια δεν αντιμετωπίζονται με προεκλογικά ευχολόγια»

«Ανεργία και φτώχεια δεν αντιμετωπίζονται με προεκλογικά ευχολόγια»

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με λήψη μέτρων ύψους 4 δις ευρώ μέχρι το 2020 για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας.

«Η ανεργία και η φτώχεια δεν αντιμετωπίζονται με προεκλογικά ευχολόγια». «Τα μέτρα και οι πόροι για την «αντιμετώπιση» της ανεργίας και της φτώχειας που εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας αφορούν την συνέχιση πολυχρησιμοποιημένων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολιτικών είτε ανακύκλωσης των ανέργων σε θέσεις προσωρινής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας είτε κατάρτισης που δεν οδηγεί σε εύρεση εργασίας είτε ψίχουλα φιλανθρωπίας σε όσους φτωχοποιούν οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές.

Η πρωτοφανής για την χώρα μας ανεργία των νέων δεν αντιμετωπίζεται με την διάθεση 200 ευρώ τον χρόνο για κάθε νέο άνεργο, πόσο μάλλον εάν συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης, που την αυξάνουν συνεχώς, και τους αναγκάζουν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Η ανεργία και η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μια αριστερή κυβέρνηση που θα ακυρώσει τα καταστροφικά μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει με ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα έχει ως προτεραιότητα την αναδιανομή εισοδημάτων υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και την δημιουργία θέσεων εργασίας με δραστική αύξηση των δημόσιων και κοινωνικών επενδύσεων, ενίσχυση της ρευστότητας με δανειοδότηση κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και αποκατάσταση των λαϊκών εισοδημάτων και πρώτα και κύρια του κατώτερου μισθού».

Διαβάστε επίσης:

Στρατούλης: Κρατάμε σταθερά την εξευτελιστική πρωτιά στην ανεργία