ΠΑΣΟΚ: Οι εξαγγελίες για τους αγρότες υλοποιούν τις προτάσεις μας

ΠΑΣΟΚ: Οι εξαγγελίες για τους αγρότες υλοποιούν τις προτάσεις μας

Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το αίτημά του για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικά με τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αφορμή δόθηκε ύστερα από τις σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για βελτιώσεις στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών, οι οποίες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος, υλοποιούν σε σημαντικό βαθμό τα θέματα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ με την πρόσφατη ανακοίνωσή του, αλλά και με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών του. Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «εάν οι αλλαγές αυτές είχαν γίνει και νωρίτερα θα είχε αποφευχθεί μια μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στον αγροτικό κόσμο».

Με την ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει, επίσης, και το θέμα της συνεννόησης των υπουργών με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση τονίζεται σχετικά. «Το μήνυμα είναι ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί πριν πάρουν αποφάσεις θα πρέπει να τις συζητούν και στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, αλλά και με τους αρμόδιους Κοινωνικούς φορείς». Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι είναι ευνόητο να επιμείνει «να υπάρξουν αλλαγές και σε ανάλογα θέματα που αφορούν τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (π.χ. υπερβολικά πρόστιμα, συγκεντρωτικές καταστάσεις, υπολογισμός φόρου υπεραξίας κ.α)»

Διαβάστε επίσης:

Γιοβανόπουλος: Οι αγρότες ούτε ζητιανεύουν ούτε παραπλανούνται

Τσαυτάρης: Χαιρόμαστε που εισακούστηκαν τα αιτήματα των αγροτών

Οι αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης για τους αγρότες