Μητσοτάκης: Να μειωθούν οι βουλευτές και τα προνόμια

Μητσοτάκης: Να μειωθούν οι βουλευτές και τα προνόμια

Την άποψη ότι πρέπει να μειωθούν οι βουλευτές του Κοινοβουλίου επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ότι πρέπει παράλληλα να μειωθούν και τα προνόμια.

«Για να ψηφιστεί χρειάζεται μια απλή αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ο κ. Μητσοτάκης  και πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα έστελνε ένα καταλυτικό μήνυμα στους πολίτες.

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολικών φυλάκων και της υπουργικής απόφασης που τους καλεί να κάνουν αιτήσεις για να γίνουν βοηθοί θαλάμου, είπε πως οι σχολικοί φύλακες θα βοηθήσουν το νοσηλευτικό έργο. «Είναι 526 αιτήσεις, ένας στους τρεις θα βρει δουλειά.

Προηγούνται οι τρίτεκνοι με το γράμμα του νόμου. Έχουμε εντάξει μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και τις ενδιάμεσες μορφές αναπηρίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τι θα γίνει με εκείνους που δεν θα πληρούν τα κριτήρια και τελικά δεν θα προσληφθούν και συμπλήρωσε πως «δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Ανάγκες υπάρχουν αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τη συνολική ροή των αιτημάτων. Μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία, να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν αδικείται».