ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Παπαδόπουλος και το πολιτικό διαζύγιο Κουβέλη-Λοβέρδου

O Παπαδόπουλος και το πολιτικό διαζύγιο Κουβέλη-Λοβέρδου

Στη ΔΗΜΑΡ περιμένουν την επόμενη κίνηση του πρώην εκπροσώπου Τύπου για να του απαντήσουν όπως δεν περιμένει...

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Όταν έκλεινε την πόρτα της ΔΗΜΑΡ πίσω του, ο κακήν κακώς απομακρυνθείς εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος ισχυριζόταν στους δημοσιογράφους (που νομίζει ότι έχει φίλους) πως δεν θα γινόταν πατροκτόνος...

Ήθελε να πείσει τους συνομιλητές του, ο κ. Παπαδόπουλος, πως το ρήγμα που σημειώθηκε στη «Δημοκρατική Αριστερά» δεν ήταν αποτέλεσμα του δικού του παρασκηνιακού οργίου, στο οποίο επιδόθηκε επηρεασμένος από το άμεσο προσωπικό περιβάλλον του υπέρ των «58». Άφηνε αιχμές για τον πνευματικό του πατέρα στην πολιτική, τον κ. Φώτη Κουβέλη, τον οποίο προσπάθησε να εμφανίσει ως τον «συντηρητικό» και τον «παρωχημένο» της ιστορίας.

Ακόμα κι όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν στελέχη της ΔΗΜΑΡ αν ο κ. Παπαδόπουλος εκπαραθυρώθηκε ή αν αποστάτησε από το κόμμα, εκείνα απαντούσαν με το ίδιο ήπιο ύφος που είχε αντιμετωπίσει τις εξελίξεις ο πρόεδρος του κόμματός τους. Αρκέστηκαν να απαντήσουν λέγοντας ότι ο έως τότε εκπρόσωπος του κόμματός τους είχε κάνει τις επιλογές του και επέλεξε το βελούδινο διαζύγιο.

Δεν σχολίασαν, όπως συμβαίνει με στελέχη των «58», πως πίσω από την πλάτη του κ. Παπαδόπουλου γίνονται διάφορα σχόλια για τον πολιτικό φορέα που τον ανέδειξε και διά αυτού οργάνωσε ένα άλλο πολιτικό συνοικέσιο για να βγει στο προσκήνιο. Στο πολιτικό παρασκήνιο, πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ θυμούνται πώς συμπεριφέρθηκε ο τότε εκπρόσωπος του κόμματος στην παρουσίαση που έκανε για το βιβλίο του ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στον «Ελληνικό Κόσμο».

Στην κομματική αντιπροσωπεία ο κ. Παπαδόπουλος λέγεται ότι έκανε τον... «επιλοχία», με αποτέλεσμα να ενοχληθεί ο κ. Θόδωρος Μαργαρίτης και να κάνει παράπονα (τότε) προς τον γραμματέα του κόμματος κ. Σπύρο Λυκούδη. Το παράδοξο είναι πως όποτε εμφανίστηκε στο πηγαδάκι της ΔΗΜΑΡ έξω από το αμφιθέατρο της παρουσίασης η κ. Αλεξία Μπακογιάννη, ο τότε εκπρόσωπος του κόμματος Κουβέλη καθόταν σε στάση... προσοχής!

Υπόγειες επαφές

Η σχέση του κ. Ανδρέα Παπαδόπουλου με την κόρη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη είναι γνωστή πλέον όχι μόνο στους πολιτικούς κύκλους αλλά και ευρύτερα. Επίσης, είναι γνωστές οι ηγετικές φιλοδοξίες που έχει ο πολιτικός μαθητής του κ. Κουβέλη, ο οποίος βαυκαλίζεται ότι μπορεί να παίξει ρόλο στην Κεντροαριστερά και μεταξύ άλλων θεωρεί πως έχει τις δυνατότητες να ηγηθεί στην τοπική «Ελιά».

Άλλωστε έχει να επιδείξει πολλές και ενδιαφέρουσες πολιτικές πρωτοβουλίες. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν προχώρησε η προσέγγιση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τη ΔΗΜΑΡ χάρη στον κ. Παπαδόπουλο και τις κεντροδεξιές παρέες του. Ο πρώην εκπρόσωπος φέρεται ότι κατάφερε να πείσει τον υπουργό Υγείας των κυβερνήσεων Παπανδρέου να συμπαραταχθεί με τους «58» και να τον στηρίξει στην πορεία του προς την ηγεσία του εγχειρήματος.

Το σίγουρο είναι ότι στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν πληροφορηθεί τι έχει συμβεί και περιμένουν στωικά την επόμενη κίνηση του αποκαλούμενου «εραστή της εξουσίας». Δεν αποκλείεται να ανοίξουν τότε τα «χαρτιά» τους (που έχουν πολλά μπαλώματα για γούνες)...

Διαβάστε επίσης:

Την έξοδο στους Παπαδόπουλο - Ψαριανό έδειξε ο Κουβέλης (vid)