ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρύδης: Θετική η αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών

Καρύδης: Θετική η αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών

Αιφνιδιαστική, αλλά θετική, χαρακτηρίζει ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, την απόφαση για αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι πάρα πολύ θετικό», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Καρύδης και ανέφερε πως στο θέμα της εκλογής των ευρωβουλευτών «δεν δίναμε, για να πούμε και την αλήθεια, ιδιαίτερη σημασία στο παρελθόν, διότι θεωρούσαμε ότι είναι στον αυτόματο πιλότο...». «Πήγαινε κανείς να ψηφίσει για να διαμαρτυρηθεί για την κυβέρνησή του και όχι να ψηφίσει για την πορεία της Ευρώπης. Σήμερα αυτό είναι πρώτο στην ατζέντα, τι αποφάσεις θα πάρει και τι θα βάλει στην ατζέντα τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη για εμάς, τις χώρες του νότου. Το να επιδιώκεις να ψηφίσει άμεσα ο κόσμος τους καταλληλότερους και καλύτερους για να εκπροσωπούν τη χώρα εκεί, μέσω των κομμάτων τους, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετική κίνηση», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για την τροπολογία περί του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, μετά τη σχετική δήλωση του Γ. Παπανδρέου το Σάββατο 8/2, είπε:

«Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, είμαστε αντίθετοι με την απόφαση του ΣτΕ, την οποία θεωρούμε συντηρητική και ότι δεν βοηθάει την εξέλιξη της κοινωνίας μας. Η μειοψηφία του ΣτΕ στηρίχθηκε, άλλωστε, ακριβώς πάνω στις επιστημονικές και πολιτικές απόψεις του κ. Βενιζέλου. Από εκεί και πέρα, έχουμε μια πραγματικότητα: μια τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Εμείς, στην ανακοίνωσή μας, και κάποιοι κάνουν ότι δεν το προσέχουν, λέμε ότι στην τροπολογία θα πρέπει να υπάρξουν μόνον τα απολύτως απαραίτητα. Διότι εάν δεν την κυρώσουμε με νόμο και πάμε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και πάνε εκεί να ψηφίσουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων και επίσης εκλεγούν και κάποιοι στα ψηφοδέλτια, ποιος θα πάρει μετά την ευθύνη, αν κάποιος πάει και κάνει ένσταση και τιναχθούν όλα στον αέρα; Αν την πάρει αυτή την ευθύνη η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, το ξανασυζητάμε».

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΑΡ: Πολιτικές σκοπιμότητες στο θέμα της σταυροδοσίας

Πόλεμος νεύρων για το πρωτογενές πλεόνασμα