Χαρακόπουλος: Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει πως θα μοιραστεί το πλεόνασμα

Χαρακόπουλος: Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει πως θα μοιραστεί το πλεόνασμα

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και των αναγκών της κοινωνίας, θα λάβει τις αποφάσεις για τον τρόπο διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε ένα κομμάτι από την πίτα του πρωτογενούς πλεονάσματος να δοθεί στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Χαρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι όταν απευθύνεται σε εκείνον ένα τέτοιο αίτημα «είναι σαν να παραβιάζετε ανοιχτές θύρες». Αναφορικά με το θέμα της φορολογίας των αγροτών, δήλωσε ότι συμμερίζεται τον προβληματισμό του βουλευτή, ο οποίος μίλησε για αδυναμία της φορολογικής διοίκησης, και σημείωσε πως ενώ οι βελτιώσεις που έγιναν κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο βρίθουν ανακριβειών και ασαφειών και η μία αναιρεί την άλλη, με αποτέλεσμα αυτή η μεταχείριση των αγροτών να δημιουργεί περισσότερη αναστάτωση και θυμό, και όχι μόνο σε αγρότες αλλά και σε λογιστές, σε εφοριακούς και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που είναι γύρω από αυτή τη δραστηριότητα και οι οποίοι τελικά δεν ξέρουν τι θα εφαρμοστεί και πως.

newego LARGE t 1101 54301226

Ο κ. Χαρακόπουλος ζήτησε μάλιστα όπου υπάρχουν ακόμη ερωτήματα και σκιές, καλό είναι γρήγορα να δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους, «γιατί σε μεγάλο βαθμό πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αγωνία και στην ανασφάλεια των αγροτών μας». Τέλος, απαντώντας για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι οι αγρότες έχουν τα δίκια τους και ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα του κόστους παραγωγής, του κόστους ενέργειας, το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα. «Αν και στο ρεύμα βάλαμε φρένο στις προαναγγελθείσες αυξήσεις για τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2013, εξακολουθεί το κόστος να είναι υψηλό. Η χώρα όμως περνά μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σε συνεργασία με τους αγρότες, όπως αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με τα «κόκκινα δάνεια» στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - αγροτών

Λάρισα: Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο