ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα κατέβω και θα δείτε τι θα πει Νικήτας»

«Θα κατέβω και θα δείτε τι θα πει Νικήτας»

Ποιος είδε τον Νικήτα και δεν τον φοβήθηκε… Ζήτησε να μιλήσει με τον Σαμαρά αλλά εισέπραξε την άρνηση του Μαξίμου.

Αυτή ήταν η αντίδραση του Κακλαμάνη όταν ενημερώθηκε για την στήριξη της Ν.Δ. στον Σπηλιωτόπουλο και την άρνηση του Σαμαρά να τον δει, λόγω φόρτου εργασίας.

Υψηλοί τόνοι και βαριές εκφράσεις κυριάρχησαν χθες μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Νικήτα Κακλαμάνη, όταν ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων ενημερώθηκε για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να στηρίξει στη μάχη της Αθήνας τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Το φορτίο να ενημερώσει τον… εκρηκτικό Κακλαμάνη ανέλαβε ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών του Μαξίμου, ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κώστας Μπούρας. «Νικήτα, ο Πρόεδρος αποφάσισε να κατέβουμε με τον Άρη στην Αθήνα… θέλω να στηρίξεις την προσπάθεια» φέρεται ειπών ο Κ. Μπούρας… προκαλώντας την έκρηξη Κακλαμάνη.

«Θέλω να μιλήσω στον Αντώνη, τώρα» είπε ο πρώην Δήμαρχος, που το 2010 έχασε από τον Γιώργο Καμίνη στην Αθήνα, εισπράττοντας ωστόσο την άρνηση του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού που επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

Ποιος είδε το Νικήτα και δεν τον φοβήθηκε… «Θα κατέβω και θα δείτε τι σημαίνει Νικήτας», είπε προς τον Διευθυντή του Γραφείου Σαμαρά και λίγη ώρα μετά ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, προλαβαίνοντας μάλιστα και τον… Άρη.

aris nikitas

Ο κ. Κακλαμάνης, που όταν κατέβηκε για τον Δήμο, το 2006, δήλωσε «χορτασμένος» από την κεντρική πολιτική σκηνή, στην οποία ωστόσο επανέκαμψε όταν έχασε τη Δημαρχία, αποτελεί επικίνδυνο αντίπαλο καθώς μπορεί, πρακτικά, να οδηγήσει εκτός δεύτερου γύρου τον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ, αφήνοντας τους Αθηναίους να επιλέξουν μεταξύ Σακελλαρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Κασιδιάρη (Χ.Α)! Ο ίδιος εκτιμά ότι θα μπορούσε να κάνει το come back στα δημοτικά, μη αποδεχόμενος ποτέ, όπως προκύπτει, την ήττα του 2010.

Η εξέλιξη στην Αθήνα, ωστόσο, αποκαλύπτει και τους αδύναμους χειρισμούς από πλευράς Μαξίμου και Συγγρού καθώς σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν έναν εμφύλιο: στην Κεντρική Μακεδονία μεταξύ Τζιτζικώστα και Ιωαννίδη και στην Αθήνα ανάμεσα σε Σπηλιωτόπουλο και Κακλαμάνη. Στο παρασκήνιο λέγονται πολλά και υπονοούνται ακόμη περισσότερα για κενά, λάθη και παραλείψεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας που αυξάνουν τον κίνδυνο μίας πολιτικής και επικοινωνιακής ήττας στις 18 και 25 Μαϊου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Αθηναίων διχάζει τη ΝΔ

Δεύτερος «γαλάζιος εμφύλιος», μετά την Μακεδονία και στην Αθήνα

Σαμαράς για υποψηφιότητα Κακλαμάνη: Όποιος καταθέτει, καταθέτει!

Νικήτας Κακλαμάνης: Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Αθήνα

Κάλεσμα Κακλαμάνη στη λαϊκή βάση της ΝΔ