ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοιράζουν χιλιάδες ευρώ για συντονιστές... δώρων!

Μοιράζουν χιλιάδες ευρώ για συντονιστές... δώρων!

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει κάτω από τον φορολογικό ζυγό των μνημονιακών πολιτικών, στο υπουργείο εξωτερικών προσλαμβάνουν «συντονιστές δώρων» και συντονιστές αεροπορικών εισιτηρίων για τις ξένες αποστολές.

Τελικά στο υπουργείο Εξωτερικών δεν καταλαβαίνουν τίποτα από κρίση. Μετά την απίστευτη αποκάλυψη που είχαμε κάνει από το Newsbomb για τα φουλάρια και τις γραβάτες αξίας 147.000 ευρώ που ήταν έτοιμο να αγοράσει το υπουργείο ως εθιμοτυπικά δωράκια για την ελληνική προεδρία σε ξένες αποστολές, στο υπουργείο Εξωτερικών τόσο ο κ. Κούρκουλας, όσο και ο κ. Βενιζέλος σκορπάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δημόσιες σχέσεις και για να προσλάβουν – αν είναι δυνατόν – συντονιστές δώρων και αεροπορικών εισιτηρίων, λες και το υπουργείο δεν διαθέτει μόνιμους υπαλλήλους να κάνουν αυτές τις εργασίες.

Επί της ουσίας δηλαδή προσλαμβάνουν με ορισμένου χρόνου συμβάσεις (για 7 ή 8 μήνες, όσο διαρκεί η Ελληνική Προεδρία), εργαζόμενους γενικών καθηκόντων όπως βλέπετε και από τα επίσημα έγγραφα.

dwra 2

Δίνουν δηλαδή από 12.602 ευρώ για 7 μήνες μέχρι και 22.077 ευρώ για 8 μήνες σε ανθρώπους για να παραλαμβάνουν τα δώρα και να τα μοιράζουν στις ξένες αντιπροσωπείες, αλλά και για να κλείνουν τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία που θα διαμένουν οι διάφοροι αξιωματούχοι που θα καταφθάνουν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Προεδρίας.

Μέχρι στιγμής έχουν προσλάβει τουλάχιστον 7 άτομα που θα κοστίσουν περίπου 114.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έχουν προβλέψει και κονδύλι 486.645 ευρώ για δημόσιες σχέσεις του υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα προσέλαβαν:

-Τον κ. Ι.Ζ. ως συντονιστή δώρων με απολαβές 12.602 με αρμοδιότητες - μεταξύ άλλων - την επιλογή δώρων, την αποστολή των δώρων και την ευθύνη της αποθήκης

dwra 1

-Την κυρία Ε.Θ. και την κυρία Β.Α. επίσης συντονίστριες δώρων με απολαβές 12.602 ευρώ, έκαστη για διάστημα 7 μηνών.

-Την κυρία Κ.Σ. και τον κύριο Σ.Κ. ως συντονιστές αεροπορικών εισιτηρίων με απολαβές 15.960 έκαστος για διάστημα 7 μηνών.

dwra 3

-Τον κύριο Α.Κ. και την κυρία Κ.Μ. ως συντονιστές για τους διερμηνείς και για να μοιράζουν τις διαπιστεύσεις (ενδιαφέρουσα ειδικότητα) με απολαβές 22.077 ευρώ για τον καθένα και για το διάστημα των 8 μηνών.

dwra 7

Σύνολο μέχρι στιγμής 113.880 ευρώ για εργαζόμενους -επί της ουσίας γενικών καθηκόντων- ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι αυτές τις εργασίες θα μπορούσαν να τις αναλάβουν κάποιοι από τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, των καθηκόντων και των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

Το ερώτημα που γεννάται εύλογα είναι το ακόλουθο: Με βάση τις αναγκαίες περικοπές στις σπατάλες του δημοσίου, δεν θα μπορούσε να επιλεγεί για παράδειγμα η λύση της εσωτερικής μετακίνησης υπαλλήλων από το ένα υπουργείο στο άλλο στο πλαίσιο της κινητικότητας;

Παράλληλα, το υπουργείο κόβει και το κονδύλι των 486.645 ευρώ για τις... απαραίτητες δημόσιες σχέσεις.

dhmosies sxeseis

Διαβάστε επίσης:

Λεφτά… υπάρχουν για ειρηνευτικές επιχειρήσεις!