Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών

Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ενημέρωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε μία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της στο υπουργείο, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως έχει ανακοινώσει ο κ. Αβραμόπουλος, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο προτάσεων για αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, ώστε να διαμορφωθεί το σχέδιο-πλαίσιο που θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το ΚΥΣΕΑ, και θα επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, στόχος των προτάσεων είναι να ενδυναμωθεί περαιτέρω η διαφάνεια αλλά και η αποτελεσματικότητα στον χώρο των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνεδρίαση που διήρκεσε 3,5 ώρες συμμετείχαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και 14 μέλη της επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Αβραμόπουλος: Νομοθετική παρέμβαση για τις προμήθειες (video)