Σε ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο συμφώνησαν Βενιζέλος-Κίνηση των 58

Σε ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο συμφώνησαν Βενιζέλος-Κίνηση των 58

Για συζήτηση «ουσιαστική», «εποικοδομητική» και «φιλική», που έγινε σε «πολύ καλό κλίμα», έκαναν λόγο πηγές της Χαρ. Τρικούπη και στελέχη των «58», μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με το Συντονιστικό της κίνησης των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων, στο υπουργείο Εξωτερικών και η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

«Κοινός τόπος» της συζήτησης, σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, είναι να συγκροτηθεί ένα ευρωψηφοδέλτιο ενωτικό, αξιοκρατικό και ανανεωτικό, το οποίο να στείλει μήνυμα ανανέωσης και δύναμης του χώρου. Σύμφωνα με στελέχη του Συντονιστικού, λύθηκαν τα ζητήματα και οι «παρεξηγήσεις» που είχαν προκληθεί σε μερίδα των «58» με αφορμή την απόφαση να υπάρξει σταυροδοσία στο ευρωψηφοδέλτιο, και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μελλοντικά βήματα του εγχειρήματος.

Κατά τα ίδια στελέχη υπήρξε «απόλυτη συνεννόηση» ως προς το ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να συγκροτηθεί με «συνεννόηση» και «συναίνεση» και να εμπεριέχει τα στοιχεία της «ενότητας του χώρου», της «αξιοκρατίας» και της «ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού».

Διαβάστε επίσης:

Τρεις γυναίκες ρίχνει στη μάχη των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Από αειθαλές πάει να γίνει... φυλλοβόλο η ελληνική «Ελιά»!