ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μιχελάκης: Το 2016 οι εθνικές εκλογές

Γ. Μιχελάκης: Το 2016 οι εθνικές εκλογές

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016, δήλωσε στη Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης της Ν.Δ.

Ο υπουργός έκανε λόγο για επιθυμία κάποιων να κάνουν «ρεσάλτο» στην εξουσία και υπογράμμισε, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, ότι δεν θα πρέπει να ξεχνιέται ο χαρακτήρας τους επειδή κάποιοι θέλουν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη – ειδικά για τις αυτοδιοικητικές, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κομματικός ανταγωνισμός.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι φαίνονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις μέσα στο 2014 καθώς, η κυβέρνηση έβαλε φρένο στην κατηφόρα, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η χώρα.

Κατέθεσε, δε, την άποψη ότι μετά το Eurogroup της άνοιξης θα ανοίξει ο δρόμος για να βγει η χώρα στις αγορές. Ακόμη, τόνισε ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα, το 70% θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι.

Σημειώνεται ότι έξω από τον χώρο όπου μιλούσε ο υπουργός, βρέθηκαν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και σχολικοί φύλακες φωνάζοντας συνθήματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο υπουργός συναντήθηκε πριν την έναρξη της με εκπροσώπους τους οι οποίοι και του κατέθεσαν τα αιτήματα τους.