ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Βιάστηκαν να ξεγράψουν το ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Βιάστηκαν να ξεγράψουν το ΠΑΣΟΚ

Με μήνυμά του στο twitter, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση εναντίον όλων όσοι - όπως γράφει - βιάστηκαν να ξεγράψουν το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος περνάει στην αντεπίθεση και τονίζει σε μήνυμα που ανάρτησε στο twitter ότι βιάστηκαν ορισμένοι να ξεγράψουν το ΠΑΣΟΚ από τις πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος με αίσθηση σιγουριάς δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει την ατζέντα των όποιων πολιτικών εξελίξεων.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Παράλληλα, μιλώντας στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «αυτό που κυρίως κρίνεται είναι η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής που την εγγυάται το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά της ευθύνης».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η αντοχή αυτού του χώρου έχει τη μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο και τόνισε επ' αυτού ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποστασιοποίησης, αλλά και πως «θα εκπλαγούν όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη μεγάλη παράταξη από τον χάρτη των πολιτικών εξελίξεων, τις οποίες εμείς θα τις καθορίσουμε».

Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική προς την αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της έλλειψη στοιχειώδους συναίνεσης την ώρα της «εθνικής πολιτικής διαπραγμάτευσης», στρατηγική υπονόμευση της χώρας, αλλά και αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και ειδικότερα της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι 4 χρόνια μετά, «μιλάμε όχι μόνο για θυσίες αλλά και για επιτεύγματα και δημοσιονομικά και διαρθρωτικά, ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα και εμφανίζει μια άλλη εικόνα, έχοντας κάνει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μετάβαση από το έλλειμμα στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, η επιστροφή στις αγορές και η απαλλαγή από τον συμβολισμό του μνημονίου.

«Αυτή η προσπάθεια είναι μια μεγάλη εθνική πολιτική διαπραγμάτευση», είπε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται συσπείρωση, ενότητα, καθαρούς στόχους, ωστόσο «δυστυχώς η χώρα βιώνει έναν επιπόλαιο πολιτικό διχασμό, μια τυφλή πόλωση».

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που γίνονται έξαλλες επειδή η χώρα ισχυρίζεται ότι έχει πρωτογενές πλεόνασμα και ζητεί τις επιπτώσεις αυτού του πλεονάσματος υπέρ της χώρας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το αμφισβητούν λέγοντας ότι είναι στατιστική απάτη, γιατί δεν μπορούν να δεχτούν ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο.

Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε ως πρώτο πυλώνα της αντιπολιτευτικής ρητορικής την αμφισβήτηση του πρωτογενούς πλεονάσματος και ως δεύτερο, το αίτημα για «κούρεμα» του χρέους που κατέχουν τα ευρωπαϊκά κράτη.

«Έχουμε κάνει ένα τεράστιο πολιτικό λάθος, αφήσαμε δυστυχώς περιθώρια για εύκολη 'αντιμνημονιακή' δημαγωγία και ανευθυνότητα», είπε, εξηγώντας ότι «σίγουρα έπρεπε να έχουμε χειριστεί το θέμα εξαρχής ώστε να μην έχει κανείς το περιθώριο να ασχημονεί, να συνομωσιολογεί, να παραπλανά και να φθείρει τελικά τη συνείδηση ενός μεγάλου τμήματος του λαού και της παράταξής μας».