ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΝΝΕΔ: Ολοκλήρωση εργασιών της 3ης Τακτικής Συνόδου της Κ. Ε.

ΟΝΝΕΔ: Ολοκλήρωση εργασιών της 3ης Τακτικής Συνόδου της Κ. Ε.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα. Η Σύνοδος έλαβε χώρα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λάρισας.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πάνω στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης: Πολιτική Επικαιρότητα, Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Παιδεία και Απολογισμός δράσεων-προγραμματισμός.

Τις εργασίες της Συνόδου τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό, οι κ.κ.: Γιάννης Μιχελάκης- Υπουργός Εσωτερικών, Μάξιμος Χαρακόπουλος- Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας- Βουλευτής Ν. Λαρίσης, Κωνσταντίνος Αγοραστός - Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρίσης.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη:

Επικαιρότητα-οικονομία

«Μετά λοιπόν από ενάμιση χρόνο, με τις προσπάθειες της σημερινής Κυβέρνησης, προσωπικά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κυρίως όμως με τις θυσίες του ελληνικού λαού έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα.[...] Είναι ώρα επίσης να λάβουμε αποφάσεις που ενισχύουν την πραγματική οικονομία και δίνουν προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία, με σταθεροποίηση του φορολογικού συστήματος, ελάφρυνση των ασθενέστερων, προσέλκυση νέων επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. [...] Κυρίως όμως να επενδύσουμε στην δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την χώρα μας.»

Αυτοδιοικητικές εκλογές

«Ναι στη συνεπή ιδεολογική πορεία, ναι στη σύγχρονη αυτοδιοικητική αντίληψη, ναι στη σύνθεση και τη διαμόρφωση ευρύτερων πλειοψηφιών.[...] Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλώνουμε παρόντες. Σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε δήμο, θα υπάρχει τουλάχιστον ένας υποψήφιος προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ.»

Ευρωεκλογές

«Η εισαγωγή του σταυρού προτίμησης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. [...] Στις ευρωεκλογές λοιπόν το διακύβευμα είναι: Εντός ή εκτός Ευρώπης; Περισσότερη Ευρώπη, ή λύσεις εκτός ευρώ και Ευρωζώνης; [...] Και Περισσότερη Ευρώπη για εμάς σημαίνει να κρατήσουμε τα καλά και θετικά της, και να δώσουμε βάρος σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν εντός Ευρώπης.».

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην λειτουργία της Δημοκρατίας, όπως η μείωση των βουλευτών, η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η διάκριση των εξουσιών αλλά και σε τομείς όπως η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση, η Παιδεία.

Αναφερόμενος στις φοιτητικές εκλογές τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ένωσης στο φοιτητικό κίνημα. Κατάργηση ΕΦΕΕ που δεν λειτουργεί, δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών (ΕΣΥΦ) και αλλαγή του τρόπου που ασκείται ο φοιτητικός συνδικαλισμός.

«Σας καλώ λοιπόν να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για να τις κερδίσουμε. Σας ζητώ σε αυτές τις μάχες να βγείτε στην πρώτη γραμμή. [...] Αντίπαλοί μας είναι αυτοί που εκπροσωπούν τον λαϊκισμό, την βία, την μιζέρια, την οπισθοδρόμηση, την παλιά νοοτροπία. [...] Αντίπαλοί μας είναι οι πατριδοκάπηλοι, αυτοί που εκπροσωπούν την μισαλλοδοξία, καλλιεργούν το μίσος και τον εκφοβισμό» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.