ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Στρατηγική επιλογή η απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων

Καλαφάτης: Στρατηγική επιλογή η απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων

«Η κυβέρνηση σήμερα παρουσίασε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και κάνει φανερό σε όλους, ότι η απλοποίηση των διαδικασιών και η χρήση νέων τεχνολογιών από τη διοίκηση, αποτελεί βασική και στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, μετά το πέρας της σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Όπως επεσήμανε ο κ. Καλαφάτης, «στο ΥΠΕΚΑ, με τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη, έχουμε κάνει σημαντικά και ουσιαστικά βήματα για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης». Όπως έκανε γνωστό, εντός της εβδομάδας πρόκειται να ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, για το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις χρήσεις γης, ενώ ακολουθεί το νομοθέτημα της χωροταξικής και πολεοδομικής μεταρρύθμισης.

«Στόχος είναι, να μπορεί ο πολίτης να ξέρει εύκολα και γρήγορα ακριβώς που και τι μπορεί να κάνει, είτε ως επένδυση, όπως μία βιομηχανία, είτε ως χρήση, όπως η κατοικία», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καλαφάτη, «ο εξορθολογισμός και η απλοποίηση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού συνάδει με τη βασική κυβερνητική επιλογή για απλοποίηση των διαδικασιών και βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη σε κάθε επίπεδο της διοίκησης, ξεκινώντας από την αυτοδιοίκηση, από τους τοπικούς δήμους και φτάνοντας μέχρι τις κεντρικές δομές των υπουργείων».

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη: Εργαζόμαστε συστηματικά για την προσέλκυση επενδύσεων

Σαμαράς: Βάζουμε γερά θεμέλια (vid)