Συνάντηση Θεοπεφτάτου-Χατζηδάκη για τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς

Συνάντηση Θεοπεφτάτου-Χατζηδάκη για τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς

Η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χατζηδάκη.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η κρατική αρωγή για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του νομού ώστε γρήγορα να σταθούν στα πόδια τους και να ανασυγκροτηθεί η οικονομική ζωή του τόπου. Με σχετικό υπόμνημα η βουλευτής εξέθεσε στον Υπουργό τα προβλήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, προβλήματα που προϋπήρχαν στον νομό λόγω των μνημονιακών πολιτικών ύφεσης των προηγούμενων χρόνων και επιδεινώθηκαν με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς, ενώ παράλληλα υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου. Ειδικότερα τα μέτρα, τα οποία αντανακλούν τα αιτήματα των συλλογικών φορέων περιλαμβάνουν:

-Κρατική αρωγή για την κάλυψη δαπανών μετεγκατάστασης επιχειρήσεων που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια - επιδότηση ενοικίου των επιχειρήσεων.

-Κρατική αρωγή για την κάλυψη δαπανών αντικατάστασης εξοπλισμού για τις περιπτώσεις που οι κτιριακές υποδομές δεν έχουν υποστεί φθορές

-Παράταση βεβαιωμένων οφειλών προς Δημόσιο και Τράπεζες και φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις

-Χορήγηση άτοκων δανείων για την κάλυψη άμεσων τρεχουσών και λειτουργικών αναγκών

-Ένταξη στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ και των επιχειρήσεων της Ιθάκης

4340388c27b6c1b2d9e01f497b9caa66 XL

-Γραφείο Υποστήριξης των Επαγγελματιών

-Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Ταμείο Αλληλεγγύης ΕΕ

-Δημιουργία ΒΙΠΕ για την μετεγκατάσταση των βιομηχανικών/βιοτεχνικών μονάδων, που βρίσκονται εντός σχεδίου ή εντός οικισμού.

-Ειδικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο νέο ΕΣΠΑ

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλονιά: Κατεδαφιστέο το 2,5% των κτιρίων με ζημιές

Δέσμη μέτρων στήριξης για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά