ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Φοβάται ο Βενιζέλος;

Γλέζος: Φοβάται ο Βενιζέλος;

«Στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής στις 30.7.2014, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, δήλωνε επί λέξει: «Το δε ζήτημα της διεθνούς δικαιοδοσίας το έχουμε παραπέμψει, όπως γνωρίζετε, σε μια Επιτροπή υπό την προεδρία του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπου μετέχουν όλες οι αρμόδιες αρχές, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να έχουμε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, για τον αρμόζοντα νομικό χειρισμό της υπόθεσης».

«Η απάντηση του Βενιζέλου στην ερώτηση που κατέθεσα στις 11.2.2014 δείχνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών ζητά τώρα και δεύτερη απόφαση του ΝΣΚ, βαφτίζοντας τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής, «πρόταση». Το ροκάνισμα του χρόνου αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση αυτού του εθνικού θέματος» αναφέρει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε δήλωσή του για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα και τις δηλώσεις Βενιζέλου.

«Φοβάται ο Βενιζέλος να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις οφειλές της Γερμανίας; Φοβάται να ομολογήσει ότι ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας; Φοβάται. Ας κρίνει ο ελληνικός λαός την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων εκ μέρους του υπουργού εξωτερικών. Εμείς, πάντως, πίσω δεν θα κάνουμε» τονίζει ο κ. Γλέζος.

Διαβάστε επίσης:

Στα χέρια του Βενιζέλου το πόρισμα για τις γερμανικές επανορθώσεις