Βενιζέλος: Έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία η ελληνική προεδρία

Βενιζέλος: Έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία η ελληνική προεδρία

Εκτενή τηλεφωνική συνομιλία για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η ελληνική Προεδρία της ΕΕ, σε συνεννόηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο, Κάθριν Άστον, και στο πλαίσιο αποφάσεων του Συμβουλίου, είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή της συμφωνίας στην Ουκρανία, με στόχο τη σταθεροποίηση, την αποφυγή της βίας, τη διαφύλαξη της θεσμικής και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, είμαστε σε συνεννόηση με την κυρία Άστον» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας: «Εμείς, ως περιοδική Προεδρία του Συμβουλίου, έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβόμαστε τις πρωτοβουλίες της κυρίας Άστον που προεδρεύει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη στήριξή του στην αποστολή των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας στο Κίεβο.

Από τη μεριά του, ο κ. Λαβρόφ αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, του παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη ρωσική θέση στις συζητήσεις του με την κυρία Άστον και τους ομολόγους του της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Πολωνός ΥΠΕΞ προς διαδηλωτές: Συμφωνήστε ή θα πεθάνετε

Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Γιανουκόβιτς και αντιπολίτευσης

Η ΕΕ αναμένει την υπογραφή σήμερα «προσωρινής» συμφωνίας στο Κίεβο

Κίεβο: Πυροβολισμοί στις πλατείες και άγριο ξύλο στη Βουλή (vid)

«Γιατί βγήκαμε στους δρόμους»: Το βίντεο μιας Ουκρανής που σαρώνει

Kίεβο: Το μεσημέρι θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία

Κίεβο: Κοντά σε συμφωνία (;) μετά την χθεσινή κόλαση (pics)

Κίεβο: Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Γιανουκόβιτς και αντιπολίτευσης

Κίεβο: «Δύσκολες» οι ολονύκτιες συνομιλίες - Θα συνεχιστούν

Κίεβο: Οι συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης πλησιάζουν στο τέλος

Στην κόψη του ξυραφιού η Ουκρανία μετά το αιματοκύλισμα

Τζον Κέρι: Η βία στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει

Ουκρανία: Ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις κυβέρνηση και αντιπολίτευση