Δούρου: Πρόκληση και εκφοβισμός εκ μέρους της κυβέρνησης

Δούρου: Πρόκληση και εκφοβισμός εκ μέρους της κυβέρνησης

Για εκφοβισμό εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονταν κατά των διοδίων στην Πάχη Μεγάρων.

Αναλυτικά:

«Η μετατροπή των προσαγωγών του δημάρχου Μεγάρων, ενός αντιδημάρχου, δύο δημοτικών συμβούλων και τεσσάρων ακόμα πολιτών, σε συλλήψεις, συνιστά πρόκληση και εκφοβισμό εκ μέρους της κυβέρνησης.

Πρόκληση για το περί δικαίου αίσθημα και απόπειρα εκφοβισμού των πολιτών που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής της αύξησης των διοδίων σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η «παρακώλυση συγκοινωνιών» και η «διατάραξη της κοινής ησυχίας» αποτελούν προσχηματική δικαιολογία για την παρεμπόδιση της δίκαιης διαμαρτυρίας των πολιτών.

Η κυβέρνηση εμμένει στο δίπτυχο της βίας και της καταστολής της κοινωνικής διαμαρτυρίας, υπηρετώντας αλλότρια, εργολαβικά συμφέροντα.

Μια στείρα κι επικίνδυνη εμμονή που δεν λαμβάνει υπόψη της ότι η βίαιη καταστολή και ο εκφοβισμός δεν καταστέλλουν το κίνημα των πολιτών. Το ενδυναμώνουν».