ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Μυστικά δείπνα με… μενού τον Βενιζέλο

ΠΑΣΟΚ: Μυστικά δείπνα με… μενού τον Βενιζέλο

Οι ευρωεκλογές το κρίσιμο σημείο για εξελίξεις...

Ακόμα κι ο ίδιος ο Β. Βενιζέλος έχει αντιληφθεί ότι το κρίσιμο, μάλλον το οριακό χρονικό σημείο για την αρχηγική του διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ είναι η ημερομηνία των ευρωεκλογών!

Και είναι μέσα στο Κίνημα κοινή πεποίθηση των πάντων, ότι στις 25 Μαΐου θα κριθούν όχι πολλά, μα τα πάντα για την ηγετική πυραμίδα του.

Αν το ΠΑΣΟΚ, πετύχει στις ευρωεκλογές ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, τότε ο νυν αρχηγός του κόμματος θα διασωθεί, θα διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα.

Αν αντίθετα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι... παρόμοιο με αυτό που δείχνουν οι τωρινές δημοσκοπήσεις, τότε αναπόφευκτα θα δρομολογηθούν διαδικασίες αντικατάστασης του Βενιζέλου.

VEN

Και θα δρομολογηθούν ανεξάρτητα απ' το τι θα κάνουν κορυφαία ή εν δυνάμει ηγετικά στελέχη, όπως ο Σκανδαλίδης, η Φώφη Γεννηματά, ο Χρυσοχοϊδης, ο Σαχινίδης, ο Ν. Ανδρουλάκης, ο Κωνσταντινόπουλος, ο Δημ. Ρέππας, ο Καρχιμάκης, ο Μωραΐτης...

Διότι θα αναπτυχθεί μια τέτοια δυναμική, ώστε ο ίδιος ο Βενιζέλος θα εξαναγκαστεί σε μια «βελούδινη αποχώρηση» προσπαθώντας να μην οδηγηθούν οι εξελίξεις σε οριακά ή εξευτελιστικά γι' αυτόν γεγονότα.

Αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν, ότι με ένα τέτοιο περιεχόμενο προβληματισμών έχουν πραγματοποιηθεί δύο τουλάχιστον «δείπνα» τις τελευταίες μέρες.

PASOK34233

Σε αυτά συμμετείχαν πάνω από 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλων των τάσεων και αποχρώσεων.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων που κατατέθηκαν είναι ότι «ο Βαγγέλης έχει την τελευταία ευκαιρία του».

Επαναλαμβάνουμε, σε αυτό συμφωνούν όλες οι τάσεις και «φυλές» του ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά το έχει καταλάβει κι ο ίδιος ο αρχηγός του Κινήματος.

Ίσως και με βάση όλα τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο κάτι που σε ανύποπτο χρόνο έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr: Ότι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συζητήσει, ως ένα απλό σενάριο προσώρας, ακόμα και την πιθανότητα να είναι ο Βενιζέλος ο επόμενος επίτροπος στην Ε.Ε. ο προερχόμενος απ' την Ελλάδα!

Πάντως, για να επανέλθουμε, τα δείπνα συνεχίζονται.

Και κάθε άλλο παρά «τυχαία» ήταν ο πρόσφατη τοποθέτηση του ΓΑΠ, ότι... είναι πάντοτε παρών.

Ας σημειωθεί επιπλέον, ότι οι σχέσεις του ΓΑΠ με τον Βενιζέλο είναι ξανά οριακές και μάλιστα ο τέως τονίζει σε συνομιλητές του ότι «έχει φτάσει στα όριά του», με αφορμή και το –αρχικό- άδειασμά του απ' τον Ευάγγελο λόγω της γνωστής υπόθεσης με την αμαρτωλή ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν αφειδώς απ' το ΥΠΕΞ την περίοδο ΓΑΠ-Ρόντου...

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζουν Συνταγματική Αναθεώρηση

«Ελιά» τέλος! Δεν κατεβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ οι «58» στις Ευρωεκλογές

Σκληρή μάχη στο ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές