ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πήρε το χρίσμα για την Κομισιόν ο Σουλτς – Οι δηλώσεις Βενιζέλου

Πήρε το χρίσμα για την Κομισιόν ο Σουλτς – Οι δηλώσεις Βενιζέλου

Με μεγάλη πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ενέκρινε σήμερα, την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για τη θέση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στο συνέδριο του Κόμματος που διεξήχθη στη Ρώμη, 368 σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σουλτς, δύο τον καταψήφισαν και 34 απείχαν από την ψηφοφορία.

Να σημειωθεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα των Σοσιαλιστών.

Κατά την παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη που να βοηθά τους πολίτες της και αυτή την Ευρώπη, αντιπροσωπεύει, ακριβώς, η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν».

«Οι σοσιαλδημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν έμφαση στην αλληλεγγύη, στον πλουραλισμό, στην δημιουργικότητα, στην τόνωση της απασχόλησης», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο ίδιος απέρριψε τον ευρωσκεπτικισμό, αλλά και τους οικονομικούς εθνικισμούς, όπως είπε και εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αφορά όλες τις προηγμένες κοινωνίες και όλους τους πολίτες.

Ακόμη ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι θεωρεί βασικής σημασίας να πείσουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές τους πολίτες ότι η ενωμένη Ευρώπη δεν σημαίνει ανεργία, ύφεση και λιτότητα, αλλά ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και απασχόληση.