ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη συνάντηση Σαμαρα-Βενιζέλου για Τρόικα και Ουκρανία

Σε εξέλιξη συνάντηση Σαμαρα-Βενιζέλου για Τρόικα και Ουκρανία

Η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα αλλά και οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ουκρανίας.

Αυτά είναι τα δύο βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η συνάντηση των δύο κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα και ακόμα παραμένουν ανοιχτά δύο βασικά ζητήματα στις συζητήσεις με τους επικεφαλής της τριμερούς. Το ένα αφορά την εφαρμογή της αποκαλούμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ με προβλέψεις που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις για θέματα όπως τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και το θέμα του γάλακτος. Στην κυβέρνηση επιμένουν πάντως σε 40 «όχι».

troika-maximou-908

Από την άλλη, ως θετική εξέλιξη αντιμετωπίζεται το γεγονός οι ελεγκτές συμφώνησαν ότι έκλεισε το δημοσιονομικό κενό του 2014 και άρα δεν υπάρχουν μέτρα. Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, θα παρευρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για να ενημερώσει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Όσον αφορά την Ουκρανία οι δύο άνδρες θα επανεξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει της συνόδου κορυφής της Πέμπτης, στην οποία θα λάβει μέρος ο πρωθυπουργός, προκειμένου στην γραμμή που θα χαράξει η Ελλάδα να βρεθεί η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο ευρωατλαντικό πλαίσιο και τις βελτιωμένες το τελευταίο διάστημα σχέσεις με τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς και Βενιζέλος στέλνουν μήνυμα στην τρόικα